Elazığspor Kulübü Başkanı Öztürk Açıklaması

Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk, takıma sahip çıkılması gerektiğini belirterek "Bu saatten bu dakikadan itibaren içeride 3 tane maçımız var. O taraftar gelsin kenetlensin, takıma kenetlensin" dedi.


Öztürk, kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, takımın çok kötü, zorlu aşamalardan bulunduğu noktaya geldiğini ancak taraftarların umutsuzluğa kapıldığını gözlemlendiğini kaydetti.

Taraftarların umutsuzluğa düşmemelerini isteyen ve geçen sezon da ilk yarı kötü bir performansın ortaya konulduğunu anımsatan Öztürk, "Bizim değerli taraftarlarımız şunu bilmeli: Umutsuzluk verirlerse hepimiz umutsuzluğa düşersek evet düşeriz ama bizler birey olarak bulunduğumuz konum olarak umudumuzu kaybetmezsek savaşırsak düşmeyiz arkadaşlar" diye konuştu.

"Bu saatten bu dakikadan itibaren içeride 3 tane maçımız var. O taraftar gelsin kenetlensin, takıma kenetlensin. Ben kimseden bir şey istemiyorum" diyen Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bilet fiyatlarını düşürdük, kale arkası 2, maratonu da 5 liraya düşürdüm. Gelsin bu şehir takımına sahip çıksın. Ben önemli değilim. Kimsenin bana sahip çıkmasına gerek yok, ben kendime sahip çıkarım. İyi günde var olanlar kötü günde de var olsunlar. Şu kapı kötü günde de açık insanlara. Değerli hemşehrilerimden bunu istiyorum. Bilet fiyatı dediler evet, çektik aşağı bundan sonraki maçlarımızda da olacak, taraftarımızın sesine kulak veriyoruz ama lütfen bilet fiyatlarını aşağı çektik diye gelip kimse yensek de yenilsek de orada takımı ambargo, protesto etmesin, sahip çıksın. Umutsuzluğa kapılmamıza gerek yok."

-"Kulübü bırakama hazırız"-

Kamuoyunda istifa söylentilerinin olduğunu ve yönetim kurulu olarak bir karar aldıklarını bildiren Öztürk, şunları söyledi:

"Kararımız da şu: Elazığspor'u, taliplisi çıkarsa kamuoyunun, hemşehrilerimizin, taraftarlarımızın, basının bu işe kısacası gönül veren insanlarımızın üzerinde uzlaşacağı insanlar bir yönetim kurulu oluşursa ben ve yönetim kurulum bırakmaya hazırız. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Bu durum beni yeterince sıktı, sıkmaya da devam ediyor. Buraya ilk girdiğim gün de gönül sevgisiydi, şehrimizin büyükleri kırmama sevgisiydi ama biz bırakmaya hazırız."

Bir gazetecinin kentin eski valisi Muammer Erol'un desteklerinden bahsettiğini anımsatarak "Mevcut valimizin maçları izlemeye gelmediği dikkatlerden kaçmıyor bir sorun mu var?" sorusunu Öztürk, şöyle yanıtladı:

"Bakın ben size bir analiz yapayım: Gaziantepspor'u 45 dakika boğduk değil mi arkadaşım, bitirdik Gaziantepspor'u. Maçın 10'uncu dakikasında Sayın Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu Bakan Fatma hanım geldi. Sabahtan maça kadar Gaziantepspor'un yönetim kuruluyla valisiyle milletvekilleriyle toplantı halindeydi. Antepspor'u nasıl kurtarırız diye..."

Sözlerinin devamında, konuya ilişkin kendisine gelen duyumları aktaran Öztürk, Bakan Şahin'in danışmanları ve milletvekilleriyle maçın devre arasında Gaziantepspor'un soyunma odasına girdiğini iddia ederek "Antep dirildi. Biz o ara başladık geri düşmeye onlar dirildi. Kardeşim bu para. O bakan hanıma şunu söyleyeyim: Türkiye'nin bakanı, Elazığ'ın da bakanı" ifadesini kullandı.

-Okan Buruk-

Elazığspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise Bursaspor maçının kendileri için final maçlarından biri olduğunu, karşılaşmadan galip gelmeleri halinde üst sıralara çıkacaklarını belirterek "Oyuncularıma yüzde 100 inanıyorum. Özellikle bu hafta dönüm maçımızda bu galibiyeti bize getireceklerine inanıyorum. Tabii ki uzun bir süreç var devre arasına kadar 5 maç var, ondan sonra yeni bir devre bizi bekliyor" diye konuştu.

Bu haftanın çok önemli olduğunu aktaran Buruk, bütün Elazığ halkını maça beklediğini, birlik ve beraberlik içerisinde güzel sonuçların alınacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA