Sitespor Emin Adımlarla İlerliyor Açıklaması

Tekirdağ 1.Amatör Küme B Grubu’nda şampiyonluk hedefleyen Sitespor ilk devrenin son karşılaşmasında evinde Yıldız Gençlikspor’u konuk etti.

Rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan Sitespor karşılaşmadan da 9-2’lik galibiyet ile ayrılmasını bildi. Sitespor elde ettiği galibiyet ile puanını 22 yaparak liderliğini devam ettirirken, Yıldız Gençlikspor ise ligin ilk devresini puansız son sırada tamamladı.

Tekirdağ 1.Amatör ligde mücadele eden namağlup lider Sitespor kolay rakibine gol oldu yağdı. Geçen hafta Ulaş Belediyespor deplasmanında istemediği bir beraberlik alan Sitespor bu hafta mutlak galibiyet parolası ile çıktığı maçta zorlanmadı. Pazar günü Kapaklı Sahası’nda saat 14.00’de başlayan karşılaşmaya Sitespor Onur, Kadir, Semih, Hilmican, Erkan, Ferhat, Fevzi, Mert, Ferdi, İbrahim ve Samet ilk 11'i ile çıktı. Maça fırtına gibi başlayan Sitespor gole ikinci dakikada kavuştu. Sağ kanattan Mert ile gelişen atakta ceza sahası içine yapılan ortayı iyi takip eden Samet düzgün vuruşla topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı. Gelen golle rahatlayan Sitespor ikinci golü de 4.dakikada buldu. Maça çok iyi başlayan Mert seri çalımlarla sol çizgiye indi. Mert’in düzgün ortasını iyi tamamlayan Ferdi skoru da 2-0 yaptı.
İlk beş dakikada kalesinde gördüğü iki golle mağlup duruma düşen konuk ekip Yıldız Gençlikspor ise kalan dakikalarda farkı indirmeye çalıştı. Ataklarını devam ettiren Yıldız Gençlikspor karşılaşmanın 10.dakikasında bulduğu golle skoru 2-1’e getirdi. Her iki takımında açık bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmada her iki kalede de etkili ataklar gelişti. Rakibinin beraberlik için geldiği dakikalarda Sitespor üçüncü golü kaydetti.

Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Samet kendisinin ikinci takımının da üçüncü golünü kaydederek skoru 3-1 yaptı.

İLK DEVREDEN YEDİ GOL ÇIKTI
35. Dakikada Mert Torun,Fevzi’nin ara pasıyla hareketlendi. Rakiplerinden birer birer sıyrılan Mert, kaleciyi de çalımladı. Vuruşu direkten döndü. Dönen topu iyi takip eden İbrahim düzgün vuruşla topu ağlara göndererek skoru 4-1’e getirdi. Rakibi karşısında tek kale bir futbol ortaya koyan Sitespor 42.dakikada farkı dörde çıkardı. 42.dakikada topla buluşan Mert,seri çalımlarla ceza sahasına girdi. Mert, yerden sert ve düzgün vuruş gerçekleştirerek skoru 5-1 yaptı. İlk yarının bu skorla sonuçlanması beklenirken,Ferhat’ın pası kısa düştü. Topla buluşan rakip oyuncu ilk yarının skorunu belirledi

Karşılaşmanın ikinci devresine de ev sahibi ekip Sitespor çok etkili bir oyun ile başladı.

İkinci devrenin başında Ferhat’ın yerine Orçun oyuna dahil oldu. İkinci yarıda kaldığı yerden devam eden Sitespor,orta sahada topa hakim olmaya devam etti. 51.dakikada Ferdi’nin pasıyla hareketlenen Mert, ceza sahasına girdi. Altı pas üstünde topu Samet’le buluşturdu. Samet sert bir vuruşla skoru değiştirdi.(6-2)
Karşılaşmanın 52.dakikasında Hilmican’ın yerine oyuna Volkan dahil oldu. Tek kale bir futbol ortaya koyan Sitespor 55.dakikada İbrahim ile skoru 7-2 yaptı. Sağ kanattan Samet’ten aldığı pasla ilerleyen İbrahim çok sert bir vuruş gerçekleştirerek takımının yedinci golünü kaydetti.

74.dakikada Fevzi’nin ceza sahasına yaptığı ortaya Samet iyi yükseltti. Kafa vuruşu ağlarla buluşunca skorda 8-2 oldu. Cezası nedeniyle iki haftadır forması dan uzak kalan Samet yeşil sahalara 4 golle dönmüş oldu

Karşılaşmanın 85. Dakikasında Sitespor’un genç yıldızı Mert Torun alkışlar eşliğinde oyundan alınırken,oyuna Sitespor U-15 takımı oyuncusu 15 yaşındaki Furkan Şerifoğlu dahil oldu. Seyredenlerin vbüyük desteğiyle oyuna dahil olan Furkan,güçlü fiziği ve azmi ile göz doldurdu.15 yaşında ilk kez giydiği Sitespor A takımı formasıyla bir çok pozisyona giren Furkan gelecek için umut verdi. Karşılaşmanın 89. dakikasında Ferdi'nin ara pasına hareketlenen Fevzi ceza sahasına girdi. Uygun durumdaki Furkan‘a pasını çıkardı.Furkan topu ağlarla buluşturdu. (9-2)Böylece ilk kez giydiği Sitespor formasıyla gol bulan Furkan, tüm futbol severlerin beğenisini kazandı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Sitespor’un 9-2’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

“ŞAMPİYON OLACAĞIZ”
Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Sitespor Kulübü Başkanı Ersan Karamehmetoğlu ” Yıldız Gençlik Spor’u tebrik ediyorum. Zor bir dönem geçiriyorlar. Umarım ligin ikinci yarısı onlar için daha iyi geçer. Kendi takımım içinde bir şey söylemem gerekirse,biz şampiyon olacağız. Bu takım bunu hak ediyor. Bugün 15 yaşında Furkan’ımız forma şansı buldu ve golünü de attı. Futbolcu ağabeyleri de ona sahip çıktı.Oyuncularımız ile gurur duyuyorum. Nevzat ve Soner hocaya teşekkür ediyorum. Gençlerimiz bizim geleceğimiz.Daha nice gençlerimizi futbola kazandıracağız” dedi.

Maç sonunda mutluluğu gözlerinden okunan Furkan,” Soner hocama teşekkür ederim.Üzerimde emeği çoktur. A takım hocamız Nevzat hocamda bana şans verdi. Abilerim bana saha içinde sahip çıktı. Hepsini çok seviyorum. Site Spor kulübünün bir parçası olmakla gurur duyuyorum” dedi.

Kaynak: İHA