Galatasaray, Real Madrid Karşısında Galibiyet Peşinde

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Lig'i B Grubu 5. maçında deplasmanda Real Madrid ile oynayacağı maçtan puan alarak gruptan çıkma şansını yükseltmek istiyor.


Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. maçında deplasmanda Real Madrid ile Santiago Bernabeu'da 27 Kasım 2013 Çarşamba günü, saat 21.45’te karşılaşacak.

SARI-KIRMIZILI TAKIM AVRUPA'DA 252 MAÇINA ÇIKACAK
Avrupa kupalarında mücadele eden Galatasaray, Avrupa kupalarında 252. maçına çıkacak. Geride kalan 251 maçta 96 galibiyet ve 90 yenilgi aldı. 65 karşılaşmada ise rakiplerinle eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip takımın kalesini 354 kere havalandıran sarı-kırmızılı takım kendi kalesinde ise 361 gol gördü. Galatasaray'ın Avrupa kupalarındaki ilk maçı 1956-57 sezonundaki Şampiyon Kulüpler Kupası maçı olan Dinamo Bükreş ile karşılaşırken, sarı-kırmızılı takımın Avrupa Kupalarındaki ilk golünü ise Metin Oktay kaydetti

Galatasaray Avrupa Kupası tarihi boyunca 54 kere katıldı.

9 kere UEFA Şampiyon Kulüpler Kupasına katılan Sarı-kırmızılı takım, UEFA Şampiyonlar Ligi 12, UEFA Şampiyonlar Ligi Elemelerine 10, UEFA Kupası & UEFA Avrupa Lig'ine 14, Kupa Galipleri Kupasına 8 ve UEFA Süper Kupasına ise 1 kere katıldı.

GALATASARAY, REAL MADRİD KARŞISINDA ÜSTÜN GELMEK İSTİYOR
Galatasaray, İspanya temsilcisi Real Madrid ile 7. kez karşı karşıya gelecek. Galatasaray tarihinde 3 kere İspanya temsilcisine karşı galip gelirken, 3 kere de mağlup oldu. Yarın, Santiago Bernabeu'da oynanacak karşılaşmada sarı-kırmızılı takım puan veya puanlar almayı hedefliyor. İspanya temsilcisi ile ilk kez 2000 senesinde Mircea Lucescu yönetimindeki Galatasaray sahadan Jardel'in uzatmalarda attığı gol ise Süper Kupa'nın sahibi olmuştu.

MANCINI SARI-KIRMIZILI TAKIMIN BAŞINDA AVRUPA'DA 4 MAÇINA ÇIKACAK
İtalyan teknik direktör Roberto Mancini, Galatasaray'ın başında 4. kez sahaya çıkacak. İtalyan Teknik direktör Mancini yönetimindeki Sarı-kırmızılı takım Juvetus deplasmanında 2-2 berabere kalarak takımın başında ilk puanını almıştı. Tecrübeli teknik adam taraftarının önünde çıktığı Kopenhag maçından sahada 3-1 galip gelirken, deplasmanda ise 1-0 mağlup olmuştu.

Mancini yönetiminde Galatasaray Avrupa kupalarında, 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

MAÇI İSKOÇ HAKEM COLLUM YÖNETECEK
2006 yılında FIFA hakemi olan İskoç Williem Collum, Galatasaray'ın geçen sezon EUFA Şampiyonlar Ligi'nde Grup'ta Cluj ile deplasmanda oynadığı ve son 16 turunda Schalke 04 maçını yönetti.

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Lig'i B Grubunda 1 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile topladığı 4 puan ile 2 sırada yer alıyor. Galatasaray grup'ta 6 gol atarken, kalesinde 10 gol gördü. Sarı-kırmızılı takımda Umut Bulut ve Didier Drogba 2 gol atarken, Sneijder ile Melo'da 1'er gol attılar.

Kaynak: İHA