Samsunspor - Adanaspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 14. haftasında Samsun’da oynanan Samsunspor-Adanaspor maçını ev sahibi takım 3-1 kazandı.

Maçın ardından her iki teknik adam ve oyuncular maçı değerlendirdi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, “Bugün alınacak 3 puan çok değerliydi. Gerçekten de ilk yarı 1-0 mağlup duruma düşmemize rağmen benim takımım çok istekli ve arzulu. İlk yarıda bunu yakalayamadık. İkinci yarı yaptığımız değişiklikler bize hız verdi. Çok güzel goller bulduk. Onların eksikliği bizim lehimize oldu. Kazandığımız için oyuncularımı kutlarım. Oyuncularımla çok mutluyum. İnşallah bundan sonraki maçları da kazanarak devam ederiz. Bu maçta çok şey konuşulabilir ama hiçbir şey de konuşulmaz. Galip geldik ve mutluyuz” dedi.

Maça çok iyi başladıklarını belirten Samsunsporlu oyuncu Erdem Şen, “Penaltı sonrası moralimiz bozuldu. İkinci yarı maçı çevireceğimizi biliyorduk. Ya ilk 6’ya oynayacaktık ya da orta sıralara. Kazandığımız için mutluyuz” diye konuştu.

Maçın zor geçeceğini tahmin ettiklerini ifade eden Samsunsporlu oyuncu Eldin Adilovic de, “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Çünkü üzerimizde bir baskı vardı. Biz çok acayip bir takımız. Kazanmamız için ilk önce gol yememiz gerekiyor. Skorda geri düştüğümüz zaman daha çok enerji harcamamız gerekiyor. Gol attığım için mutluyum. Benim sakat olduğum ile ilgili çok şey söylendi. Sakat halimle 4 gol attıysam iyi halimle acaba kaç gol atarım” şeklinde konuştu.

Maçın ilk yarısında çok zorlandıklarını kaydeden Samsunsporlu oyuncu Aminu Umar, “İlk yarı bizim için zor geçti. İkinci yarı Musa Aydın’ın oyuna katkısı bizi galibiyete taşıdı. Özel bir takımız. Bizim takımımız hiçbir zaman pes etmez” ifadesinde bulundu.

ADANASPOR CEPHESİ
Maçta iki farklı devre gördüğünü belirten Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, “İkinci yarı rakibin üzerine gelmesini beklerken, hiç beklemediğimiz oyun oldu. Biz 10 kişi kaldığımız bölümden sonra sanki dünyanın sonu geldi. Bundan sonra da 3 tane arka arkaya gol yenince böyle bir skor yaşandı. Sonuçta Samsunspor takımı mutlak kazanmak istediği bir müsabakaydı. Anlık bir hata futbolda çok pahalıya ödeniyor. Bizde bunu pahalı ödedik. Adanaspor her kulvarda yarışın içersinde kalacaktır. Biz kendi kendimize maçı verdik. Samsunspor’u tebrik ediyorum. Bizden bundan sonraki haftalarda kazanmak istiyoruz. Benim hedefim ilk 6’ya gitmek. Pozisyon harice görülecek kırmızı kartlarda söylenecek hiçbir şey olmaz. Böyle görülen kırmızı kartları affetmem mümkün değil. Maç sonrası çıkan tartışma kayıkçı kavgasından farkı yoktu” dedi.

Samsunspor maçındaki mağlubiyet sonrası toparlanacaklarını ifade eden Adanaspor'lu oyuncu Ömer Karancı, "Milli takım arasını çok iyi çalışarak değerlendirdik. İlk yarı net pozisyonlarımız vardı ve golü de bulduk. Emeğimize saygı duyulmasını istiyoruz. Samsunspor’u da tebrik ediyorum. Bundan sonraki haftalarda toparlanacağız” şeklinde konuştu.

Maça çok iyi başladıklarını belirten Adanaspor'lu oyuncu Yiğitcan Gölboyu, “Maçın başında net pozisyonlarımız var. 10 kişi kalana kadar iyi mücadele ettik. 10 kişi kaldıktan sonra kötü gol yedik ve direnemedik. Toparlanacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA