Çeşme Ovacık'ın Su Kalitesi Yükseldi

Çeşme Belediyesi’nin yatırımlarıyla yol, ışıklandırma, oyun parkları ve spor alanlarıyla çehresi değişen Ovacık’ın 350 bin liralık yatırımla su kalitesi de yükseltildi
Ovacık köyü, yöre halkı ve Çeşme Belediyesi Meclisi’nin aldığı kararlarla ‘Bütünşehir Yasası’ beklenilmeden, Çeşme’nin bir mahallesi haline gelmişti.

Çeşme belediyelerinin ortak iştiraki, Çeşme-Alaçatı Birliği tarafından yapılan yatırımla, taze mahalle Ovacık’a, ilçe merkezi ve mahallerinin faydalandığı su şebekesi de ulaştırıldı. Şebekeden önce su ihtiyacını kuyulara bağlı su deposundan gelen suyla sağlayan Ovacık halkı da rahat bir nefes aldı.

Ovacık’ın kontrolsüz kuyu suyu yerine, sağlık kontrolleri düzenli olarak yapılan şebeke suyuna geçmesinin, insan sağlığı açısından önemini vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, 4 bin 100 metre su borusu kullanılan çalışmanın yaklaşık 350 bin liralık bir yatırımla hayata geçtiğini kaydetti.

İZSU’ya da boru ve sfitings desteği verdiğini belirten Tütüncüoğlu, “Ovacık halkı artık bulaşık ve çamaşırlarını sağlık kontrolleri yapılan suyla yıkayacak, yemeklerini de kullandığı suya güvenerek bu suda yapacak” diye konuştu.

Birkaç ay önce Çeşme Belediyesi’nin bir mahallesi haline gelen Ovacık’ın, yeni yapılan oyun, spor parkları, basketbol ve futbol sahaları, yol ve ışıklandırmaların yanı sıra yapımı devam eden rekreasyon alanıyla cazibesinin arttığını vurgulayan Tütüncüoğlu, “Kısa sürede hızlı yol aldık. Ovacık’ın çehresini neredeyse tamamen değiştirdik. Bundan sonraki çalışmalarımız da hız kesmeden devam edecek. Tarım, hayvancılık gibi alanlarda öne çıkan Ovacık, tarım turizmi için de önemli bir nokta olacak, ilçemizin yeni yıldızı olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA