Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor’dan İlk Galibiyet

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Türkiye Deplasmanlı 3. Voleybol Ligi’nde mücadele eden Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı ligin beşinci hafta karşılaşmasında deplasmanda Alaplı Belediyespor Erkek Voleybol Takımına konuk oldu.

Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir oyun ortaya koyan temsilcimiz 26-13,25-20 ve 25-16’lık setlerle karşılaşmadan 3-0’lık skor ile ilk galibiyetini elde etti.

Zonguldak Alaplı Spor Salonu’nda Pazar günü saat 14.00’de başlayan karşılaşmaya Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı etkili başladı.

Setin ilk dakikalarında servislerde ve file üstünde etkili bir voleybol sergileyen Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı arka arkaya sayılar bularak farkı açmayı bildi. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı karşılaşmanın ilk setinin ikinci teknik molasını da farklı önde tamamlamasını bildi. İkinci teknik molanın ardından Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı servislerden iki sayı bularak farkı on sayıya kadar çıkarttı. Arka arkaya gelen sayıların ardından oyun disiplininden kopan Alaplı Belediyespor Erkek Voleybol Takımı rakibinin yapmış olduğu basit hatalardan sayı bulmaya çalıştı. Yirmili sayılar ardından rakibinin servislerini karşılamakta sıkıntı yaşayan ev sahibi ekip rakibine sayılar vermeye devam etti. Arka arkaya sayılar bulmaya devam eden Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı karşılaşmanın ilk setini 25-13 kazanarak setlerde durumu 1-0 yaptı.

İKİNCİ SETTE BAŞA BAŞ BİR MÜCADELE
İlk seti 12 sayı farkla önde tamamlayan Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı ikinci sete de moralli başladı.

İlk sette olduğu gibi karşılaşmanın ikinci setin ilk bölümleri Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı'nın üstünlüğünü ile sürdü. Etkili oyuncuları ile sayılar bulmaya devam eden Çerkezköyspor Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı dört sayılık üstünlük yakaladı

Savunmada iyi bir mücadele sergileyen ve çıktığı hücumlardan boş dönmeyen Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Setin 20’li sayılarında atak yapan ev sahibi ekip farkı indirmeye çalışsa da istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda iki sayı da bulan Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı bu seti de 25-20 kazanarak skoru 2-0 yaptı.
İlk iki seti kazanmanın avantajı ile üçüncü sete rahat başlayan Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı üçüncü sette de etkili bir oyun sergiledi. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı kolay sayılar bulmaya devam etti. Alaplı Belediyespor Erkek Voleybol Takımı savunmada iyi organize olamayarak file üstünde etkili olamadı. Savunmada hata yapmayan Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı üçüncü sette farkı açmayı bildi. İlk teknik molaya önde giren Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı setin kalan dakikalarında farklı üstünlüğünü devam ettirdi. Sayılar bulmaya devam eden Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı farkı 8 sayıya kadar yükseltti. Alaplı Belediyespor Erkek Voleybol Takımı ise maç boyunca savunmada ve hücumda istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamadı. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı kalan dakikalarda üstünlüğünü devam ettirdi.
Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı arka arkaya sayılar bularak 20’li sayılara da 10 sayı farkla önde girdi. Alaplı Belediyespor Erkek Voleybol Takımı ise setin kalan bölümlerinde sayı üreterek sayı farkını kapatmaya çalıştı. Setin sonlarına doğru hatalar yapmaya devam eden ev sahibi ekip oyun disiplinden koptu. Rakibi karşısında etkinliğini maçın başından itibaren sürdüren Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okuluspor Erkek Voleybol Takımı karşılaşmanın üçüncü setini de 25-16 maçı da 3-0 kazandı.

Kaynak: İHA