Beşiktaş, 3 Puanı 3 Golle Aldı

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Beşiktaş, kendi evinde Torku Konyaspor’u 3-1 mağlup etti.


Mücadelenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Fenerbahçe ile oynayacakları maçı bir fırsat olarak gördüklerini ve bu maçı kazanıp arayı kapatmak istediklerini söyledi.

"İLK YARIDA GÖSTERDİĞİMİZ PERFORMANS BENİ MEMNUN ETTİ"
İlk yarıda iyi bir performans sergilediklerini belirten Slaven Bilic, “Bugün çok istediğimiz üç puanı aldık ve kazanmasını bildik. Kendi oyuncularımı ve rakip oyuncuları kutluyorum. Onlarda son dakikaya kadar mücadele etti. İlk yarı bu sezonun en iyi ilk yarı performansıydı. İstediğimiz birçok şeyi yaptık. Rakibe gol fırsatı dahi vermedik. Üç tane gol attık. Devre arasında oyuncularıma büyük avantaj yakaladık hiçbir şey bitmedi diye uyarmıştım. İkinci yarının başında ise kornerden bir gol yedik. 3-1 olunca rakip fırsatlar yakalamaya başladı.

İkinci yarıdaki performansından memnun değilim. İlk yarı performans beni mutlu etti” dedi.

"KAZANMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"
Fenerbahçe ile oynanacak derbi maç hakkında ise Bilic, "Fenerbahçe ile çok büyük bir maç oynayacağız. Rakibe saygımız var. Sezonun ilk haftasındaki mağlubiyetin ardından 10 maçlık bir seri yakaladılar. Sadece bizle değil, diğer rakiplerle puan farkları var. Cumartesi günkü maçı fırsat olarak bakıyoruz. Bu maçı kazanıp arayı kapatmak istiyoruz. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Savaşacağız" şeklinde cevap verdi.

Basın mensuplarının derbi maçta taraftarın olmayacağını hatırlatması üzerine tecrübeli teknik adam, “Böyle bir kural var. Bursaspor maçında uygulanmıştı. Ne kadar seyircisi olacaksa pek önemi yok. Biz sahada o karakteri gösterip ayakta kalacağız. Deplasman yasağı ile Bursapor maçında tanıştık. Galatasaray maçında aynısını hissetmiştim. Rakip taraftarın olmasını isterseniz, taraftar arasındaki atışma maça heyecan katıyor. Güvenlik nedeniyle kural var oynamaya çalışıyoruz” dedi.

Beşiktaş futbolcusu Holosko, Torku Konyaspor karşısında iyi başladıklarını belirterek, “İlk yarıda bulduğumuz pozisyonları değerlendirdik ve 3 gol bulduk. İkinci yarıya rehavetle başladık. Her ne kadar devre arasında bunu konuşsak da bunu yaşadık. Gol yedikten sonra, farkı tekrar üçe çıkaracak pozisyon bulduk. Rakip, maçın sonunda gayet iyi oynadı ve pozisyon buldu” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının uzun zaman sonra forma şansı bulması ile ilgili sorusuna ise Holosko, "Kadroya girmeyi özlemişim. Son resmi geçen sene Kayserispor karşısında forma giymiştim. Maça girdiğimde pozisyon buldum ama değerlendiremedim” şeklinde cevap verdi.

Basın mensuplarının haftaya oynayacakları derbi maç hakkındaki soruya ise Holosko, "Derbi maça 5 günümüz kaldı. En iyi şeklide hazırlanıp sahadan 3 puan ile ayrılacağımızı tahmin ediyorum” diye konuştu.

Siyah-beyazlı takımın futbolcusu Veli Kavlak ise ikinci yarıda kötü oyun sergilediklerini belirterek, “İkinci yarının başında gol yeyince dengemiz bozuldu. İkinci yarının üstüne çalışmak istiyoruz” dedi.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, ilk yarıda 3-0’lık skorun kendilerini kaybetmiş gibi gösterdiğini belirterek, “İlk yarı 3-0'dan sonra maçı kaybetmiş gözüksek de ikinci yarı toparlanmış gibi gözüktük. Sahanın zemini ağırdı bu nedenle zamanlamayı tutturamadık. 3-2 yakalayabilseydik son dakikalar daha heyecanlı olabilirdi. İkinci yarı Beşiktaş bir vitesi geri attı. Rakip kazandı onları tebrik ediyorum” dedi.

Basın mensuplarının maç sonrasında Bilic ile sahada konuşması ile ilgili soruya ise Tütüneker, “Sahada Bilic bana ‘Galatasaray maçında çok baskılı oynadınız. Ben de oyuncularıma karşı uyarmıştım ama bugün bunu sahada göremedik’ bununla ilgili konuştuk” diye cevap verdi.

Torku Konyaspor futbolcusu Ömer Ali Şahiner, iki farklı devre olduğunu belirterek, “İlk yarı kötü oynadık. Pas yapamadık. Baskının zamanlamasını da ayarlayamadık. İkinci yarının başındaki gol bizi heveslendirdi. İkinci yarı daha iyi oynadık. İlk yarı bize yakışmayan bir oyun ortaya koyduk” dedi.

Torku Konyaspor futbolcusu Selim Ay ise Konyaspor’a yakışmayan bir futbol sergilediklerini vurgulayarak, “Daha önceki maçlarda önde basan bir takım vardı ama bugün bunu yapamadık. Hocamız bize devre arasında 'kaybedecek bir şey yok' diye konuştu.

İkinci yarı istediklerimizi uygulamaya çalıştık. 3-0'dan sonra Beşiktaş vites düşürdü. İkinci yarı çok pas yaptık. Ama ilk yarı çok kötü oynadık. Bunu tekrarlamayacağız” ifade etti.

Kaynak: İHA