Buzun Perileri Çankaya’dan Çıkacak

Çankaya Belediyesi, Lozanpark yerleşkesinde bulunan halı saha alanını buz pistine dönüştürürken çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Bülent Tanık, Kasım ayı sonunda alanın Artistik Buz Pateni olarak Çankayalılara ve Ankaralılara açılacağının müjdesini verdi.


Faaliyete geçtiğinde müstakil ve kapalı alanda kurulu olan Ankara’daki ikinci büyük pist konumuna sahip olacak alanda Vizyon Buz Sporları Kulübü sporcularından buzun perileri ve eğitmenlerle sohbet eden Tanık, küçük sporcuların antrenmanını izledi.

Yaklaşık 1700 metrekare kapalı alan içerisinde 600 metrekarelik buz pistiyle Buz Pateni, Senkronize Buz Pateni ve Buz Hokeyi sporları yapmaya uygun hale getirilen Lozan Buz Pisti bünyesinde 262 metrekarelik ısınma salonu, 55 metrekarelik bale salonu, 55 metrekarelik toplantı salonu ve 6 adet soyunma odası ile 200 kişilik seyirci alanını barındırıyor.

Kulüp antrenmanlarının yanı sıra serbest kayma seansları, her yaştaki insan için özel ders ve kursların da verileceği Lozanpark Buz Pisti ayrıca olimpik ölçünün 1/3’ü kadar alana sahip yapısıyla minik ve yıldız kategorilerinde buz hokeyi maçlarına da ev sahipliği yapabilecek.

Vizyon Buz Sporları Kulübü’nün birer üyesi olan ve Artistik Buz Pateni dalında geleceğin Tuğba Karademir’leri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen 7 yaşındaki Ayşe Yazıcı ile Yağmur Derin Kevinç hem Lozanpark Buz Pisti’nde bir peri gibi süzülürken hem de antrenmanlarını burada yaparak buz pistini açılıştan önce test ettiler.

Eğitmenleri Günay Aydın ve Aleksandra Ievleva gözetiminde antrenmanlarını aralıksız sürdüren genç sporcular, böyle bir tesisi hizmete sunduğu için Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a teşekkür etti.

Çocuk denecek yaşta artistik buz pateni sporuna adım atan genç sporcularla sohbet eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Umuyorum ki bu tesis artistik buz pateni dalında uluslararası sporcular yetiştirecektir. İnanıyorum ki bizlerin de katkısıyla artistik buz pateni dalında Türkiye’nin adı daha sık duyulmaya başlanacaktır" diye konuştu

Kaynak: İHA