Real Madrid ve Barcelona Farklı Kazandı

İspanya 1. Futbol Ligi'nin 14. haftasında lider Barcelona ve 3. sıradaki Real Madrid, eksik kadrolarına rağmen rakiplerine karşı farklı kazandı.


UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 27 Kasım Çarşamba günü Galatasaray'ın rakibi olacak Real Madrid, deplasmanda Almeria'yı 5-0 yendi. Sakatlıkları devam eden Khedira, Coentrao, Varane, Marcelo ve Di Maria'dan yoksun Real Madrid, Almeria deplasmanından 3 puanı Ronaldo,Benzema,Bale,Isco ve Morata'nın golleriyle aldı.

Ronaldo, maçın 53. dakikasında Almerialı futbolcu Vidal'dan aldığı darbeyle sol bacağından sakatlanarak, teknik ekipten değiştirilmesini istedi. Portekizli yıldız futbolcunun yerine Jese oyuna girdi. Sahadan yürüyerek ayrılan Ronaldo'nun ciddi bir sakatlığının olmadığı sanılırken, her şeye rağmen Galatasaray maçında oynaması şüpheli hale geldi.

Bu arada Ronaldo, Almeria'ya attığı golle Real Madrid Kulübü tarihinde La Liga'da en fazla gol atan futbolcu sıralamasında 4. durumda bulunan Hugo Sanchez'i yakaladı. Real Madrid'de 5. sezonunu geçiren Portekizli futbolcu, şimdiye kadar ligde 164 gol atarken, 1985-1986 ila 1991-1992 sezonlarında Madrid formasını giyen Hugo Sanzhez de bu kadar gol kaydetmişti. Sanchez, La Liga'da 207 maçta 164 gol atarken, Ronaldo bu sayıya 149 maçta ulaşma başarısını gösterdi.

Real Madrid formasıyla bu yıl 63 gol atan ve son 7 maçta 14 golü bulunan Ronaldo'nun, İspanyol kulübünün tarihine geçmesi için önünde Santillana,Alfredo Di Stefano ve Raul Gonzalez bulunuyor.

- Galatasaray maçında 45 bin Ronaldo

Bu arada, Real Madridli taraftarlar, Ronaldo'nun FIFA Ballon D'Or ödülüne adaylığını desteklemek için Real Madrid-Galatasaray maçında ilginç bir etkinlik yapacak. Real Madridli taraftar gruplarının girişimiyle Santiago Bernabeu Stadı koltuklarına üzerinde Ronaldo'nun yüzünün resminin olduğu 45 bin karton maske bırakılacak. Taraftarlar maç öncesinde bu maskeleri takarak, mozaik oluşturacak.

- Barcelona'yı İniesta sırtladı

Öte yandan, Messi, Valdes, Jordi Alba, Xavi gibi önemli futbolcularından yoksun Barcelona da sahasında Granada'yı 4-0 yendi. Geçen sezon Avrupa'da gol kralı olarak hafta içinde ''Altın Ayakkabı'' ödülünü alan Messi, Granada maçı öncesinde Nou Camp Stadı'na çıkarak, bu ödülü taraftarların beğenisine sundu. Granada karşısında Barcelona'nın golleri, ilk ikisi penaltıdan olmak üzere İniesta,Cesc,Alexis ve Pedro'dan gelirken, Andres İniesta sahanın en iyi futbolcusu olarak öne çıktı.

Barcelona Teknik Direktörü Gerarda Martino, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında ''Taraftarlar, basında yazılanların tersine takımlarının oyunundan çok daha fazla zevk alıyorlar'' dedi.

Puanını 40'a çıkartan Barcelona, La Liga'da liderliğini sürdürdü.

La Liga'da bugün oynanan diğer maçların sonuçları şöyle:

Real Sociedad-Celta Vigo: 4-3

Valladolid-Osasuna: 0-1

Kaynak: AA