Bursaspor'da Batalla Şoku

Bursaspor'un yıldız oyuncusu Pablo Martin Batalla, mutsuz olduğunu belirterek, takımdan ayrılmak istediğini yönetime bildirdi.

Bursaspor'un Arjantinli yıldız oyuncusu Pablo Martin Batalla, 23 Kasım Cumartesi akşamı Bursa'da oynanacak Kasımpaşa maçında forma giymek istemediğini menajeri aracılığıyla yönetim kuruluna bildirdi.

Alınan bilgiye göre, Batalla'nın isteği doğrultusunda geçen hafta Arjantin'den Bursa'ya gelen menajeri Suzan Naguf, öğle saatlerinde Özlüce Tesisleri'nde yeşil-beyazlı yöneticilerle görüştü.

Naguf'un, yöneticilere, bir süredir Bursa'da mutsuz olan oyuncunun, cumartesi akşamı yapılacak maçta forma giymek istemediğini, bu nedenle bugünkü kampa katılmayacağını söylediği öğrenildi.

Batalla'nın kararı karşısında şaşıran yeşil-beyazlı yöneticilerin ise sözleşmesi 2017 yılına kadar uzatılan ve kulüpten alacağı bulunmayan oyuncunun bugünkü kampa katılması gerektiğini menajer Naguf'a bildirdikleri belirtildi.

İŞTE VEDA MEKTUBU
Arjantinli yıldız ayrıca menajeri aracılığıyla Bursaspor taraftarlarına ve yeşil beyazlı camiaya bir veda mektubu yazdı. İşte Bursa Hakimiyet Gazetesi Spor Müdürü Süha Gürsoy'un özel haberinde yer verdiği o mektupta yazanlar:

“Sizlere bundan sonra Bursaspor'da oynamayacağımı iletmek istiyorum. Nedeni, takımın teknik direktörü Christoph Daum'la profesyonel ve kişisel problem yaşıyorum. Ben kulübün futbolcusu olarak hocanın ve kulübün projesini bozmak istemiyorum.

Onun için bu kararı aldım. 2009 senesindeki gelişimden bu yana hiç kimseyle bir sorun yaşamadım. Profesyonel olarak bütün görevimi yaptım.”

TEŞEKKÜR EDİYORUM

“Yüzde yüz antrenmanları ve maçları oynadım ve kulüp için her şeyi yapmaya çalıştım. 3 ay evvel 2017 senesine kadar kontratımı yeniledim. Jübilemi de Bursaspor'da yapmak istedim. Yöneticilere bu teklifi yaptıkları için teşekkür ediyorum. Bunu yerine getiremeyeceğim diye çok üzgünüm. Bursaspor ailesinin bu kararımı anlamasını istiyorum ve bana ve aileme verdikleri bütün sevgi ve yaptıkları için teşekkür ediyorum.”

TÜRK VATANDAŞLIĞINI KABUL ETMİŞTİ

Sempatik kişiliği ve mütevazılığıyla herkesin kalbini kazanan Batalla, sözleşmesini uzattıktan sonra kendi isteğiyle jübilesini Bursaspor'da yapmak istediğini açıklamış, ve yönetimin Türk vatandaşı statüsünde oynama teklifini kabul etmişti. Arjantinli kısa bir süre önce Türk Bayrağı ile objektiflere poz vermişti.Bundan sonra ne olacak? Bursaspor'un merhum Başkanı İbrahim Yazıcı'nın bireysel girişimiyle Yeşil Beyazlı renklere kazandırılan Pablo Martin Batalla, kısa zamanda etkili futboluyla göz doldurdu. 16 Mayıs 2010'da kazanılan şampiyonluğun başrol oyuncularından biriydi. Teknik direktör Christoph Daum'la yaşadığı sorunlar nedeniyle Bursaspor'da oynamayacağını kesin bir dille açıklayan Batalla hakkında Erkan Körüstan yönetiminin nasıl bir tutum sergileyeceği merakla bekleniyor.