TFF'yi topa tuttu!

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF'nin 2010-11 sezonu kararı için sert açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2010-11 sezonunu tescili için yaptıkları itirazı reddetmesi sonrasında çok sert konuştu.

Radyospor'a konuşan Hacıosmanoğlu, "Türkiye'de futbolun temelinde adaletsizlik olduğunu herkes biliyor. Şike yok diye diretseler de tüm sportif yargılamaların sonucu ortada. Yöneticilere teşebbüsten ceza verdiler,'Sahaya yansımadı dediler', futbolculara ceza verdiler. Türk futbolunu temizlemek için namusuyla çalışan emniyet, savcı ve hakimlerimize hakarettir bu. Bu mevkilerdeki tüm isimlere minnet borçluyuz böyle bir pisliği ortaya çıkardıkları için. TFF Yönetim Kurulu'nda bunun görüşülmesini, Futbol Federasyonu'nun yanlışından dönmesini istedik. Ama onlar bu yolda gitmekte ısrar ediyor, UEFA ve FIFA'yı gözardı ediyorlar.'Onlar iç işlerimize karışamazlar'deseler de bu kuruluşların süreci izlediklerini biliyorlar. Artık uluslararası boyut kazanmış bu pisliğin üstünde oturmaya devam edemezler. Bu Trabzonspor'un çalınan ilk kupası da değil. 1995-1996 sezonundan bu yana 4 tane şampiyonluğumuz çalındı. Sadece kendimiz için değil tüm Anadolu kulüpleri için bu yönde çaba harcıyoruz." ifadelerini kullandı.

"TAHKİME GİDECEĞİZ"

UEFA ile görüştüklerini doğrulayan Hacıosmanoğlu, "UEFA bu işin yurt içinde çözülmesinden yana. TFF Tahkim Kurulu'na başvuru yapacağız. Hataları düzeltmek için Türkiye'ye süre tanıdılar. Türkiye'ye zarar gelirse buna en çok biz üzülürüz. Ancak FIFA'nın bu konularda tavrı belli. Kimse Türk futboluna toplu bir ceza veremez ama adı geçen kulüplerimiz çok daha ağır cezalarla karşı karşıya kalabilir." dedi.

TEKRAR ADAY OLACAK MI?

Mahkemenin kongre kararını değerlendiren Hacıosmanoğlu, "Genel Kurul hem beni seçti hem de yönetimin görev süresini belirledi. Ancak kongrede birkaç kez oylama yapıldı ve sanki ortada tartışmalı bir durum varmış gibi gözüktü. Sonuçta mahkeme bir karar aldı, biz hukuka saygılıyız. Bu karar kesinleşirse tekrar aday olurum. Sadri Şener'in 5 yıllık başkanlığında yaptığı yanlışlara, 200 milyon liralık borcuna ses çıkarmayanlar biraz da bize sabretsinler." diye konuştu.

"ONUR'U BIRAKMAYIZ"

Onur Kıvark'ın takım için önemini vurgulayan Hacıosmanoğlu, "Tolga Zengin evladımız, başarılarıyla gurur duyarız. Son ana kadar gitmemesi için uğraştık ama iki büyük kaleciyi kadromuzda tutma lüksümüz yoktu. Beşiktaş'ın kalesini korusa da o Trabzonsporludur. Onur Kıvrak da onun gibi hem karakterli hem başarılı bir isim. Onur'a geçen sordum,'Dünyada neyin değeri biçilmez'diye..'Başarı'dedi bilemedi, sadece Onur'a değer biçemezsiniz. Bizim başkan ve kaptan olarak çok farklı bir ilişkimiz var. Nasıl bir teklif gelirse gelsin, bizim'onur'lu insanlara ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

PEKTEMEK GELECEK Mİ?

Gerçekleşmeyen Barrios transferi hakkında bilgi veren Hacıosmanoğlu, "Kendisiyle ben de görüştüm, anlaşmıştık. İmaj parası olarak 3 milyon Euro istedi,'Olur'dedik ama sonra Moskova'ya gitti ve sakatlandı. Bize de iyi ki almamışız dedik. Hocamızın çalışmaları sürüyor. Vereceği rapora göre takviyeleri yapacağız. Ancak Pektemek'le ilgilenmiyoruz. Trabzonspor'da ondan daha yetenekli futbolcular zaten var." diye konuştu.