Cizre Basraspor Kulübü, Federasyonun Verdiği Cezalara Tepki Gösterdi

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) mücadele eden Cizre Basraspor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kulüp başkanına, kulübe ve futbolculara verdiği cezalara tepki gösterdi.


Cizre Basraspor Kulübü 2. Başkanı Maruf Sevinç, Basın Sözcüsü İdris Bingöl, Teknik Direktör Hüsnü Ramazan Kurtes, genel kaptan Muzaffer Şengül ile birlikte kulüp tesisinde düzenlenen basın açıklamasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu BAL'da zor şartlarda mücadele eden bir futbol kulübü olduklarını belirten Cizre Basraspor Basın Sözcüsü İdris Bingöl, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendilerine verdiği iki maçlık saha kapatma cezasının taraftar ve halk arasında büyük bir tepki doğurduğunu söyledi.

Bingöl, "Kulübe verilen cezanın nedeni Yüksekovaspor maçında hakemin yanlış ve haksız kararları neticesinde çıkan olaylar sonucu verildi.

Ev sahibi takım bir maç saha kapatma cezası alırken, biz deplasmanda olmamıza rağmen iki maç saha kapatma cezası yedik ve bunu büyük bir haksızlık olarak görüyoruz. Son dönemde yaşanan saha kapatma cezaları neticesinde Cizre’ye ve takımımıza bu heyecanı çok gören kişi veya kişileri kınıyoruz. Alınmış olan yanlış kararların düzeltilmesi konusunda Futbol Federasyonunu göreve çağırıyor ve bölgemize davet ediyoruz" dedi.

"FEDERASYON BİZE ÇOK AĞIR BİR CEZA VERDİ"
Sportif alanda çok zor şartlarda çalıştıklarını belirten Cizrespor Kulübü 2. Başkanı Maruf Sevinç ise, "Disiplinsiz hareketleri nedeniyle 3 maç cezası olan Yüksekovaspor ile Hakkari ilinde oynadığımız maçta hakemin vermiş olduğu yanlış kararlardan dolayı olumsuz olaylar gelişti. Taraftarsız ve seyircisiz oynanan bir maçta Cizrespor Kulübüne 2 maç seyircisiz oynama cezası verildi.

Biz Cizrespor kulübü olarak kendi sahamızda oynadığımı dört futbol müsabakasında ağırladığımız konuk futbol takımlarını centilmence güllerle karşılayıp, alkışlarla uğurladık. Ancak deplasmanda seyircisiz ve saha kapatma cezası alan bir takıma karşı oynadığımız maçta bile bize ceza verdiler ve biz kulüp olarak bu cezayı da kabul etmiyoruz" diye konuştu

Verilen bu cezaya karşılık Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'na başvurduklarını ifade eden Sevinç, "Çok ağır bir ceza yedik. Bir futbolcumuz dört maç,bir futbolumuz 10 maç ,Yüksekova maçında hükmen yenik sayıldık ve kulüp başkanımızda 180 gün hak mahrumiyeti ile cezalandırılmasını hakketmediklerini ve verilen kararların biran önce düzeltilmesini talep ettiklerini kaydetti" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA