İtalya'da gündem Roma

Serie A'da Roma, Chievo'yu da devirdi ve 10'da 10 yapıp, İtalya'da bu alanda yeni rekorun sahibi oldu. Başkent ekibi manşetleri süslerken, bir dönem Galatasaray'da da oynayan 36 yaşındaki Sanctis, 681 dakikadır kalesini gole kapattı.

Avrupa 'nın üst düzey ligleri baz alındığında tüm maçlarını kazanan tek takım olan Roma 'nın şovu sürüyor. Başkent temsilcisi, önceki gün Serie A 'da Chievo 'yu 1-0 mağlup ederek, hem 10 'da 10 yaptı, hem de Çizme 'de bu alandaki rekorun tek başına sahibi oldu. 2005-06 'da 9 'da 9 yapan Juventus 'u, Udinese zaferinin ardından yakalayan, Chievo karşısında da tarih yazan Roma 'da büyük sevinç yaşanıyor. 10 galibiyet elde eden, 30 puan toplayan, rakip filelere 24 gol atan ve kalesinde sadece 1 gol gören Roma, en yakın rakibi Napoli 'nin 5 puan önünde lider durumda bulunurken, gazeteler de bu başarıyı manşetlerine taşıdı. Ülkenin iki önemli spor gazetesi Corriere dello Sport, birinci sayfasından 'Rekor'başlığını atarken, La Gazzetta dello Sport ise galibiyet sayısına dikkat çekerek, 'Roma 10 ve harika'ifadelerini kullandı.

Hedef Tottenham

Bir dönem Galatasaray 'ın da kalesini koruyan Morgan de Sanctis, Francesco Totti ve Daniel De Rossi önderliğindeki takımın en önemli temel taşlarından biri haline geldi. Geçen sezonu Napoli 'de geçirdikten sonra Başkent 'in yolunu tutan 36 yaşındaki Sanctis, gol yememezlik rekorunu 681 dakikaya çıkardı. Roma da şimdi gözünü, tüm zamanların en uzun galibiyet serileri listesinde 3. sırada bulunan Tottenham 'a (11) yetişmek için Torino maçına çevirdi.