Fenerbahçe son saniyede hayat buldu

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Sarı lacivertli takım son saniyede bulduğu golle sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında lider Fenerbahçe, deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya geldi.

Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 3-2'lik skorla kazanarak üç puanı almayı başardı.

Mücadelede Bursaspor 20. dakikada Ferhat'ın golüyle ilk yarıyı önde kapatmasına rağmen skoru koruyamadı. 63. dakikada Webo ve 83. dakikada Emenike'nin kafa golleri Fenerbahçe'yi öne geçirdi. Maçın son dakikalarında ise müthiş bir heyecan yaşandı. 90+1'de Batalla maça dengeyi getirirken 90+4. dakikada Egemen Korkmaz'ın golü maçın 3-2'lik Fenerbahçe galibiyetiyle bittiğini tayin etti.

Karşılaşmada ayrıca sarı kart ceza sınırında olan Alper Potuk, gördüğü sarı kartla Galatasaray derbisinde oynama şansını yitirdi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, 25 puana yükselerek liderliği sürdürdü. Bursaspor ise 14 puanda kaldı.

BURSASPOR TARAFTAR DESTEĞİYLE BAŞLADI


Karşılaşmaya ev sahibi Bursaspor, oldukça hareketli başladı. Orta alanda Batalla ve Belluschi'nin hızlı oyunlarıyla oyunu Fenerbahçe yarı sahasına yıkmaya çalıştı.

Fenerbahçe'de ise orta sahada Cristian Baroni, top almakta zorlanırken sarı lacivertli takımın ilk yarıdaki hücum organizasyonlarında ciddi eksiklikler göze çarptı. Ersun Yanal'ın öğrencileri ilk yarıda kanat akınlarıyla hücum yapmayı seçti.

BURSASPOR GOLÜ BULDU


Süper Lig'in lideri Fenerbahçe, Bursaspor ataklarını uzaklaştırmakta zorlandığı dakikalarda kalesinde golü görerek maçta yenik duruma düştü.

20. dakikada Batalla orta alanda aldığı topla ceza alanına kadar gitti ve pasını sağ kanattan ceza alanına giren Murat'a verdi. Murat topu kontrol ettikten sonra müsait durumdaki Ferhat'a verdi ve Ferhat köşeye düzgün bir vuruşla topu ağla gönderdi.

FENERBAHÇE HÜCUMDA ÇOĞALAMIYOR

Karşılaşmada Fenerbahçe golü yedikten sonra oyun temposunu lehine çevirmeye çalışsa da bu isteğinde başarılı olamadı. Sow ve Emenike, Serdar Aziz ve Civelli'den oluşan savunma göbeğinin arkasına sarkmayı başaramadı.

Bireysel yeteneklerle Fenerbahçe ilk yarıda birkaç pozisyon bulsa da net bir gol fırsatı yakalayamadı ve ilk yarı Bursaspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

WEBO GİRDİ, F.BAHÇE GOLÜ BULDU

Karşılaşmanın ikinci yarısına yenik durumda başlayan Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal oyundaki ilk hamlelerini 62. dakikada yaptı. Cristian'ın yerine Emre'yi oyuna alan Yanal, Mehmet Topal'uın yerine de Pierre Webo'yu sahaya sürdü ve maçın kaderini değiştirdi.

Dakikalar 63'ü gsöterdiğinde sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner'in ortasında kale sahası içinde Webo, topa yükseldi ve kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

GOL İÇİN İKİ TAKIM DA BASTIRIYOR

Fenerbahçe'nin golünün ardından iki takım da gol bulmak için varını yoğunu ortaya koymaya başladı.

70. dakikadan sonra Sarı lacivertli takım oyunu rakip yarı alana yıkmaya çalışırken Bursaspor ise hızlı hücumlarla Fenerbahçe kalesinde tehlike yaratmaya çabası içerisine girdi.

EMENIKE YİNE ATTI!...

Oyunu Bursaspor yarı sahasına yıkmaya çalışan Fenerbahçe, deplasmanda aradığı ikinci golü 83. dakikada Emenike ile buldu.

Dakikalar 83'ü gösterdiğinde sağ kanattan köşe vuruşu kullanıldı. Ceza alanına yapılan ortada Emenike kale sahası içinde kafasıyla dokunarak topu ağlara gönderdi.

BATALLA 'MAÇ DAHA BİTMEDİ' DEDİ!


Emenike'nin golüyle maçta ilk kez öne geçen Fenerbahçe'ye Burassporlu yıldız Batalla soğuk bir duş yaptırdı.

Dakikalar 90+1'i gösterdiğinde sağ kanattan Kazım'ın ceza alanına ortasında herkesi aşan top sol kanattaki Ferhat'a gitti. Ferhat'ın ceza alanı içinde müsait durumdaki Batalla'ya pasında Batalla sol köşeden topu ağlara gönderdi.

DAKİKA 90+4! EGEMEN...

Bu sezon son dakikalarda attığı gollerle adından söz ettiren Fenerbahçe, Bursaspor deplasmanında da golü bularak maçta ikinci kez öne geçti.

Kullanılan serbest vuruşta Caner topu doğrudan kaleye gönderdi. Savunmadan seken topta Egemen topu ağlara gönderdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.