Fenerbahçe Galibiyeti Son Dakikalarda Aldı

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Bursaspor sahasında Fenerbahçe’ye 3-2 mağlup oldu.


Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Atatürk Stadı'ndaki Bursaspor-Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, “Bir tek sonuç kötü diğer taraf baktığımız zaman takımımız iyi oynadı. İkinci golü atamadık. İki iyi gol pozisyonu yakaladık. Duran toplarda fiziksel olarak fizikten daha zayıftık. Müsabaka içinde bir tek pozisyonları oldu. Ama tabu duran toplan futbolun içinde olan şeyler bunu kabul etmemiz gerekiyor. Takımımız çok iyi bir müsabaka çıkardı onları kutluyorum. 2-1’den sonra yine takımımız ortak oldu 2-2'yi yakalamaya çalıştı ve yakaladı. Son golde gördüğünüz gibi barajdan dönen futbolcunun önüne düşen top, bir sürü insandan çok iyi oynadığımızı duyduk. Fakat bunları toplarsanız sonuçta mağlup olduk. Gerçekten futbolcularımızla çalıştığımız idmanlarındaki oyun formatlarında ellerinden geleni yaptılar Duran toplarda çok daha iyi olmamız gerekiyordu. Önemli olan bunu geride bırakıp önümüze bakmamız. Zaman zaman futbolun içinde şans da yanımızda olması gerekir” dedi.

“ELİMİZDEKİ FUTBOLCULARLA EN İYİSİNİ YAPMAK ZORUNDAYIZ”
Daum, yaptığı açıklamada, "Futbolcularımızı bir uzatma makinesine koyup, boylarını uzatacağız. Başka futbolcularımız olmadığı için onlarla devam edeceğiz. Şuan yapacak bir şey yok, elimizdeki futbolcularla en iyisini yapmak zorundayız. Puan olarak da arayı çok fazla açmamız gerekiyor. Ortaları kesme çalıştık. İkinci toplar bizim olur diye düşündük. Onları muhafaza edip daha iyi çıkmak istedik. Müsabaka içinde rakip, uzun toplarla gelmeye çalıştı. Ve onlarla geldiler. Orta sahada topu tuttular. Geçer geçmez de uzun toplarla oynadılar. İster istemez uzun toplar gelince takım çizginizi korumanız gerekiyor. Çizgiyi de korumanız gerekiyor” diye konuştu.

“FUTBOLCULAR GİBİ HAKEMLER DE HATA YAPABİLİR”
Ayrıca Daum, hakemler hakkında da bir değerlendirmede bulunmaktan kaçındığını belirterek, futbolcular gibi hakemlerin de hata yapabileceğini söyledi.

TAIWO: “MÜKEMMEL FUTBOL OYNADIK. AMA KAZANAMADIK”
Bursasporlu Taye Taiwo, iyi oynadıklarını ama kazanamadıklarını ifade ederek, “Bugün hocamız oynamamızı istedi. Mükemmel futbol sergiledik. Kazanamadık. Bu futbolda olabiliyor. Önümüzdeki maça iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor. İkinci yarı ilk 15 dakikada Fenerbahçe’nin bastıracağını biliyorduk. Ama istediğimiz sonucu alamadık” şeklinde konuştu.

ŞENER: “HAKEM ÇOK TEPKİ ALDI”
Bursasporlu Şener Özbayraklı, 3 haftadır güzel maçlar çıkardıklarını ifade ederek, “Öncelikle arkadaşlarımı kutluyorum. Ama sonuç olarak sahaya yansımadı. İyi bir gidişatımız vardı. 3 haftadır galip geliyorduk. Ama olmadı. Önümüzde Sivas maçı var. Bunu telafi etmek istiyoruz. Son dakikada penaltı pozisyonu olup olmadığını görmedim. Maçın genelinde hakem çok tepki aldı. Bizim değerlendirme yapmamız yanlış olur” dedi.

FENERBAHÇE CEPHESİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, maç sonu yaptığı açıklamada, “İki farklı yerde iki farklı oyun oldu. Kazanan takım olmak ayrı bir mutluluk. Bursaspor’u kutluyorum. Çok iyi oynuyorlar. Müsabakanın ilk yarısında ritim bulamadık. Yediğimiz golden sonra bu oyun ahengini ayarlayamamamız bizi etkiledi. Biz hep evimizde oynuyoruz. Biz kendi evimizde gibi hissettik. Oyunu kazanmak için her türlü hamleyi denedik. Oyuncularımız ciddi karşılık verdi. Biz kalabalık bir aileyiz. Bu büyük ailenin kongresi var. Başkanımızın doğum günü kutlarım. Kazandığımız için çok mutluyuz. Son dakika adeti gibi oldu. Fenarbahçe’nin kazanmak için her dakikası ve saniyesi değerlidir. Bunu yapacak oyuncu kalitesine sahibiz. Oyuncularımızın performansından dolayı kutluyorum. Bugün kazandık. Yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“BEN TÜM OYUNCULARIMI KUTLUYORUM”
Türkiye liglerinin çok değiştiğini ifade eden Yanal, “Farklı bir yarış var. Bu yarışın içinde Fenerbahçe’yi çok iyi tanımlamamız lazım. Bu büyük camiada yaptığımız mücadele saha içinde duruşu oldukça onur ve gurur verici. Ben bütün oyuncularımı kutluyorum. Biz önümüzde kaç puan aldığımız hesap etmeyeceğiz. Her oynadığımız maçı kazanmak isteyeceğiz. Sonuç zaten gelecektir. Futbol çok iyi hücum yapabilen oyuncularla keyifleniyor. Ne kadar hücum oyuncusu varsa oyunun keyfi ve tadı o zaman da iyi oluyor. Bu yolda ciddi mesafeler kat ediyoruz. Bugün 4 hücum oyuncumuz sahadaydı. Klasik olarak, Bruno, Alves Egemen’in dışında tüm oyuncular forvet oyuncusuydu. Caner içinde söyleyebilirim. Asıl oyun bu. Ben hücum yapabilen oyuncuları takım halinde yaparsak çok iyi futbol seyrettireceğiz” diye konuştu.

Hakemlerle ilgili de Yanal şunları söyledi:
“Çok tempolu bir maçta hakemler, çok iyi niyetli ve tutarlı olmaya çalışıyor. Türkiye’de en iyi müessese onların eğitimlerini ve çabalarını biliyorum. Zekeriye Alp diye tarafsız bir yöneticileri var. Hakemlikle ilgili uluslar arası misyonumuz da yükseliyor. Dünya kupasına bir hakemimiz gidecek. Hakemleri eleştirirken, ben hakemlerle ilgili onların daha özgür olmalarını isterim. Sonuca endeksli müsabakalarda, bunlarla karşılaşabilir. Allah yardımcıları olsun. Onların işi zor. Onların yerinde olmak istemem” dedi.

Galatasaray derbisi ile ilgili de Yanal, “Galatasaray Fenerbahçe derbisinde umarım herkes futbola doyar. Ben futbolun dışında olan her şeyden geriliyorum. Futbolla yorumlanmak isterik. Futbol bu. Kazanırsınız kaybedersiniz. Ama o gün futbolun ölçütlerini içinde kalırız. Sonuç ne olursa olsun futbol yorumlanır” diye konuştu.

WEBO: “ZORLU BURSA DEPLASMANINDA GALİP GELMEK ÇOK GÜZEL”
Fenerbahçeli Webo ise yaptığı açıklamada, “Maçı iki aşamada değerlendirmek istiyorum. İki farklı devre ve maç vardı. İlk yarı Bursaspor çok iyi sahada organize oldu. İkinci yarıya başlamadan önce hocamız taktik değişiklik yaptı ve rakibin dengesini bozmayı sağladı. Daha iyi oyun ortaya koyduk. Bundan sonra goller sırasıyla geldi. Son dakikada galip gelmek çok güzel bir duygu. Böyle zorlu bir deplasmanda galip gelmek çok mükemmel” dedi.

VOLKAN: “SON DAKİKA GOLLERİ KISMET”
Sarı-lacivertli ekibin başarılı kalecisi Volkan Demirel, Fenerbahçe’nin ikinci yarı özverisiyle maçtan 3 puan almayı bildiğini anlatarak, “İlk yarıda istenilen beklenen oyunu oynamadık. Devre arasındaki konuşmalarla moralli başladık ikinci yarıya. 90. dakikada gol yememize rağmen benim hatamdan dolayı gol yedik. Takım arkadaşlarımın özverisiyle galip gelmesini bildik. Taraftarlarımı ve takım arkadaşlarımı kutluyorum. Çok güzel bir galibiyet aldık. Her maçı alacak kapasitedeyiz. Bunun farkındayız. 3 maçtır son dakika golleriyle kazanıyoruz. Kısmet diyorum. Ben yaptığımız mücadele ve oyun ile bu galibiyeti hak ettiğimizi gösteriyor. Ama şampiyonluk için lig sonu için konuşmak daha erken. Daha ligin başındayız. Bursa deplasmanında her zaman farklı tarzda atmosferle karşılaşabiliyoruz. Önemli olan bu şeylerin saha içinde kalmasıdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA