Bem-bir-sen Genel Başkanı Turbay Açıklaması

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Şu an itibarıyla hükümetin kıdem tazminatına dokunmaması gerekir, biz buna kesinlikle karşıyız" dedi.


Turbay, sendika bölge eğitim toplantısı öncesi düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz günlerde TBMM'de çok önemli bir güne şahit olduklarını belirtti.

Parlamentoda ilk defa bazı milletvekillerinin başörtülü olarak görev yaptığını kaydeden Turbay, "AK Partili 4 milletvekilinin hac dönüşü başlarını örterek TBMM Genel Kurulu'na girmeleri, yasağı tamamıyla tarihin derinliklerine gömmüş oldu. Türkiye bu meseleyi de demokratik olgunlukla aşmış oldu" diye konuştu.

Türkiye'nin sürekli büyüdüğünü ve bunu görmezden gelmenin "nankörlük" olacağını savunan Turbay, gündemde olan 21 projenin yatırım değerinin 138 milyar doları aştığını ve bunun da 130 ülkenin milli gelirinden daha fazla olduğuna dikkat çekti.

Yeni bir kamu reformuna ihtiyaç duyulan Türkiye'de devletçi yapıdan, vatandaşla birlikte düşünen yapıya geçilmesi gerektiğini ifade eden Turbay, böyle bir düzenlemenin devlet-millet kaynaşmasına daha çok vesile olacağını kaydetti.

Taşeron firmalardaki denetimsizliğin çalışma barışını bozduğunu ileri süren Turbay, bu konuda hükümetin biran önce tedbir almasını istedi.

- Kıdem tazminatı

Turbay, açıklamasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "hükümetin kıdem tazminatıyla ilgili çalışması" hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine Turbay, şöyle konuştu:

"Şu an itibarıyla hükümetin kıdem tazminatına dokunmaması gerekir, biz buna kesinlikle karşıyız. Her şeyden önce kıdem tazminatındaki adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz. Bu yıl Memur-Sen Konfederasyonu olarak, toplu sözleşmede hükümetten taban aylığına 175 lira alarak, işçiyle memur arasındaki farkın kapatılmasını arzu ediyoruz. - KARS -Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesi, önümüzdeki yıl kazandırılacak yeni spor tesisleriyle spor kulüplerinin gözdesi haline gelecek.

Kars Valisi Eyüp Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış'a yapılması planlanan Türkiye'nin ilk kızak pistini bu seneye yetiştiremeyeceklerini ifade ederek, tesisle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Pistin bu sene bitmesi durumunda da uluslararası takvime giremediği için yarışma veya turnuva gelmeyeceğini dile getiren Tepe, telesiyej ihalesini neticelendirdiklerini ifade etti.

Tepe, işin yapım süresinin 120 gün olduğunu, çalışmaların nisan ayında başlayıp 4 ay içinde biteceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bir diğer projemiz olan buz pateni pistimizin 30 Haziran'da bitmesi gerekiyor onun da projesini ihale ettik. O da 30 Haziran itibarıyla bitmiş olacak. Bizim Sarıkamış'a spor kulüplerini getirebilmek adına yapmış olduğumuz 4 tane futbol sahası var. Onları da İnşallah önümüzdeki sene ağustosa kadar bitirmiş olacağız. Onların yanında 4 tenis kortu var onlar da önümüzdeki sene bitecek. Bütün bunların hepsinin aynı anda bitmesi sağlanmış olacak. Buz pateni, kızak pisti, 4 futbol sahası, 4 tenis kortu hepsi bir arada bitmiş olacak. Hemen bunların yanında inşallah önümüzdeki sene gençlik merkezimizin temeli atılacak. O, 4 milyon liralık büyük bir proje. Gençlik merkezini kongre merkezi gibi kullanacağız. Oradaki otellerde yazın kongre turizminin yapılabilmesi için, futbol turizminin yapılabilmesi için gençlik merkezini kullanacağız. Sarıkamış böylelikle hem spor hem de gençlik merkezi haline gelecek."

- "Sarıkamış'ta sezonu 1 yıla yaymayı hedefliyoruz"

Tepe, ilçenin 365 gün kullanılabilen bir turizm merkezi yapmak için uğraş verdilerini ifade ederek, Türkiye'de 2 bin 50 metre yükseklikte 20 binin üzerinde nüfusa sahip başka bir yerleşim alanının bulunmadığını vurguladı.

Yüksek rakımın özellikle sporcular için hayati önem arz ettiğini, ilçeye basketbol sahaları da yapılacağını anlatan Tepe, "Basketbol takımları da buraya kampa gelsinler. Açık ve kapalı salonlar olacak. Kapalı olanı da kışın buz pateni sahası, yazın da kapalı basketbol ve voleybol sahası olarak hizmet verecek" diye konuştu.

Kaynak: AA