Almanya'dan Futbol

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde 11. hafta karşılaşmalarına devam edildi.


Deplasmanda Hoffenheim ile karşılaşan lider Bayern Münih, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan Mario Mandzukic ve Thomas Müller'in golleriyle 2-1 galip ayrıldı. Hoffenheim'ın tek golü Niklas Süle'den geldi. Puanını 29'a çıkaran Bayern Münih liderliğini sürdürdü.

Ligde oynadığı son 36 karşılaşmada yenilmeyen Bayern Münih, böylece Hamburg'un 30 yıllık rekoruna ortak oldu.

Bayer Leverkusen ise deplasmanda Eintracht Braunschweig'a Domi Kumbela'nın attığı golle 1-0 yenildi. Braunschweig ekibi Bundesliga'da 1985 yılından sonra sahasında ilk galibiyetini alırken, Bayer Leverkusen 25 puanla üçüncü sırada kalarak liderlik yarışında yara aldı. Dünkü karşılaşmada VfB Stuttgart'ı yenen Borussia Dortmund, 28 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

Schalke 04, deplasmanda Hertha Berlin'i 2-0 mağlup ederken, Borussia Mönchengladbach da deplasmanda Hamburg'u aynı skorla geçti.

Ligin alt sıralarında yer alan iki takım arasında oynanan karşılaşmada Freiburg deplasmanda Nürnberg'i 3-0 mağlup etti.

Bu sezon ilk galibiyetini alan Freiburg 8 puanla 16'ncı sırada yer alırken, 7 puanı bulunan Nürnberg de 17'nci sırada kaldı. 7 puanı bulunan Eintracht Braunschweig 18'inci ve son sırada yer alıyor.

Bundesliga'da bugün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

Nürnberg-Freiburg: 0-3

Hofenheim-Bayern Münih: 1-2

Hamburg-Borussia Mönchengladbach: 0-2

Eintracht Braunschweig-Bayer Leverkusen: 1-0

Hertha Berlin-Schalke 04: 0-2

Ligde bu akşam Eintracht Frankfurt-VfL Wolfsburg, yarın ise Augsburg-Mainz 05 ve Werder Bremen-Hannover 96 karşılaşmaları oynanacak.

Kaynak: AA