Potada Maçın Ardından

Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Aziz Bekir, FIBA EuroChallenge Kupası Grubu'nda 74-69 mağlup oldukları CSM Oradea maçına ilişkin, "Ekstra bir mücadele verip, riskli bir savunmaya girdik. Bir şeyler yapmaya çalıştık ama yetmedi" dedi.


Bekir, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, takım olarak yeterince agresif olamadıklarını ve kaçırılan şutları alamadıklarını belirtti.

Topu çeviremediklerini ifade eden Bekir, "Hücumdaki organizasyon eksikliğinden dolayı fark açıldı. Ekstra bir mücadele verip, riskli bir savunmaya girdik. Bir şeyler yapmaya çalıştık ama yetmedi. Serkan ve Stevic'in eksikliğini bu maçta fazlasıyla hissettik. Özellikle Stevic'in yokluğundan dolayı ribaundları verdik" diye konuştu.

Takımı yalnız bırakmayan taraftarlardan özür dileyen Bekir, şunları söyledi:

"Kulüp yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü bize karşı sabır gösteriyorlar. Daha iyi oynamamız gerektiğine, daha doğrusu daha çok galibiyet almamız gerektiğine inanıyorum. Sorumluluk oyuncularda değil, bendedir. Cumartesi günkü İçel maçından sonra durumumuzu netleştiririz. Yaptığım işten razı değilim."

CSM Oradea Başantrenörü Cristian Achim ise ilk galibiyetlerini aldıkları için mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Galibiyeti hakettiklerini vurgulayan Achim, şunları söyledi:

"35 dakika iyi oynayan taraf bizdik. Bu bizim Avrupa'daki ilk galibiyetimiz. Ayrıca başantrenör olarak benim de ilk galibiyetim. Bu galibiyetin bizi gruptaki ikinci sıra için mücadeleye kattığını düşünüyorum. Bu bizim için önemli bir galibiyet. Çünkü bu galibiyet Türkiye'deki önemli bir takımdan geldi. Şu anda Avrupa da bunu biliyor ki, Türkiye ligi önemli bir lig basketbol açısından."

Royal Halı Gaziantep ve Rus takımını kendi evlerinde yapacakları maçta yenmeleri halinde ikincilik için şanslarının olacağını savunan Achim, "Bu sadece bir galibiyetti. Royal Halı Gaziantep, bizi Romanya'da yenebilir. Şunu biliyorum ki bugün iki önemli oyuncusu oynamadı. Onları da yakından tanıyorum" diye konuştu.

Achim, Gaziantep'te gördükleri ilgiden dolayı Royal Halı Gaziantep yetkililerine de teşekkür etti.

Kaynak: AA