Orduspor, Karadeniz Derbisini Kazanmak İstiyor

PTT 1. Lig’de mücadele eden Orduspor, ligin zirvesinde yer almaya devam ederken, hafta sonu deplasmanda oynayacağı 1461 Trabzon maçının hazırlıklarını sürdürüyor.


Vali Kemal Yazıcıoğlu Durugöl Orduspor Tesisleri'nde bu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren Orduspor, galibiyete kilitlendi.

Teknik direktör Erkan Sözeri yönetiminde yapılan antrenmana sakatlıkları bulunan Soro, Subasıc, Eren ve grip olan Landel katılmadı. Faruk ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. Isınma hareketleri ile başlayan antrenman kondisyon ağırlıklı çalışmalar ile sona erdi.

Teknik direktör Erkan Sözeri, antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ligde kolay maç olmadığını belirterek, "Milli maç arasından sonra toparlandığımızı düşünüyorum. En azından yoğun bir tempodan çıktık. Bazı sakatlıklarımız devam ediyor. Biraz eksikliklerimiz var ama bu eksikliklere rağmen 1461 Trabzon maçına moralli bir şekilde hazırlanıyoruz. Tekrar bir çıkışımız vardı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı hariç o çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz. Bir yola girdik o yoldan dönmek istemiyoruz. Trabzon takımı da çok koşan mücadele eden, İçel İdman Yurdu gibi kaliteli bir ekibi sahasında mağlup eden bir takım. Bu ligde kolay maç yok. Bu maçta çok zorlu maçlardan biri çok dikkatli oynayıp iyi analiz yapıp bu maçtan puan yada puanlarla ayrılmak istiyoruz” diye konuştu.

“MAÇLARA FİNAL GÖZÜYLE TEK TEK BAKIYORUZ”
Liderliğin stres oluşturduğunu belirten Sözeri, "Hem stresi var hem de hedef takımsınız. Her zaman ifade ettiğim gibi oraya gelmek bulunmak orayı korumak daha zor. Şuan da en tepedeki takım olarak hep bizim rakiplerimiz iyi motive oluyorlar. Çünkü hedef takımız. İster istemez içerideki maçlara biraz stres, gerginlik yaratmıyor desek yalan olur. Biz hep maç maç bakıyoruz. Oraya lider bir takım gibi değil, final olarak bakacağız. Öyle bakarsak başarılı sonuçlar alabiliyoruz. Bu maçta onlardan birisidir" şeklinde konuştu.

"İSTEDİĞİMİZ GALİBİYETİ ALIP DÖNMEK İSTİYORUZ”
Orduspor’un oynadığı bütün karşılaşmada 90 dakika forma giyen Ferhat Öztorun ise, "1461 takımı çok koşan, mücadele eden yetenekli futbolculara sahip bir takım. Biz de son hafta kendi evimizde kaybettik. İstemediğimiz bir sonuç oldu. Zor bir maç bizi bekliyor. Hem saha şartları hem de rakip olsun en iyi şekilde hazırlanıyoruz. İstediğimiz galibiyeti alıp dönmek istiyoruz”

Kaynak: İHA