Nazilli’de Briç Turnuvası Yapıldı

Nazilli Belediyesi Briç Turnuvası 16-17 Kasım 2013 tarihlerinde Ahmet Şensan Kültür Merkezinde yapıldı.


Turnuvaya milli briç sporcuları Nafiz Zorlu Faik Falay, Ümit Tarhan ve Toros Yüksel başta olmak üzere Türkiye'nin değişik bölgelerinden 300 sporcu katıldı.


Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın açılış konuşması ile başlayan Nazilli Belediyesi Briç Turnuvası 16 Kasım 2013 Cumartesi günü saat 12.30’da Açık ikili maçlarla, 2 seans halinde yapıldı. 17 Kasım 2013 Pazar günü saat 11.00’de yapılan Swiss patton takım maçlarının ardından 2 gün boyunca oynanan maçlarda derecelere girenlere ödülleri verildi.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Briç Spor Kulübü üyelerine öncelikle beyin sporu olan bu sporu yaptıkları için teşekkür etti. Uzun Yaşam Şehri olarak bilinen Nazilli’de Alzheimer hastalığını önleyen bu beyin sporunu her zaman destekleyeceklerini belirten Başkan Alıcık, 7 den 70’e herkesin oynayabileceği, zekâ gelişimini ve problem çözme yeteneğini kuvvetlendiren bu oyunun Nazilli de daha da yaygınlaştırılması için çalışmalarda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Nazilli Briç Spor Kulübü Başkanı Hasan Tahsin Mamus ile kulüp üyeleri Sürendağ Eren, Ömer Yetkiner, Hasan Satılmış, Metin Yurdakul ve Süleyman Özarus Nazilli'de briç sporuna çok önem verildiğini belirterek, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın kendilerine her türlü desteği vermesinden dolayı teşekkür ettiler. Kulüp Başkanı Hasan Tahsin Mamus; “Ayrıca ekibime, değerli hakemlerimiz Muammer Özde ve Ahmet Berberoğlu'na da katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Kulüp oyuncularımızdan Muammer İdacı-Mümtaz Akman çifti Senior kategorisinde 1. ve genel sıralamada 15. olarak kulübümüzün gurur kaynağı olmuşlardır. Kendilerini kutlar başarılarının devamını dileriz” dedi.

Nazilli Belediyesi Briç Turnuvası’nda ‘Açık ikili’ turnuvasının 1.’incileri Yılmaz Bumin ve Yakup Özcan, Açık ikili turnuvasının ‘Mix’ birincileri Sevim Erken ve Onur Yılmaz, Açık İkili Turnuvasının ‘Bayan’ birincileri Ayşe Gamze Uğurman ve Necla Gülercan Erkel olurken açık ikili turnuvasının ‘Senyör’ birincileri de Nazilli Spor kulübünden Mümtaz Akman ve Muammer İdacı oldu. ‘Swis Patton’ takımının birincileri de Pamukkale takımı olarak belirlenirken birincilere kupalarını Nazilli Belediyesi Kültür Sosyal İşleri Müdürü Fatih Demir, Nazilli Biriç Kulübü Başkanı Hasan Tahsin Mamus ve kulüp yönetim kurulu üyeleri verdi.

Kaynak: İHA