Kaymakamlıktan Gençlere 'Delikanlı Çarşambalılar' Projesi

Çarşamba Kaymakamlığı, ilçede suça bulaşmış 84 genci topluma yeniden kazandırmak için "Delikanlı Çarşambalılar" Projesi başlattı.


Kaymakam Caner Yıldız, yaptığı açıklamada, proje kapsamında 11 -16 yaş arası sabıkalı 84 gencin kano, yüzme, boks, futbol gibi ilçede bulunan spor kulüplerine üye yapılacaklarını söyledi.

Gençlerin topluma kazandırılması konusunda yöneticilere de büyük iş düştüğünü belirten Yıldız, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

"İlçemizde suça bulaşmış, dezavantajlı grup dediğimiz 84 çocuğumuz var. Ağırlıklı olarak 11- 16 yaş arası olan bu çocuklarımız için ücretsiz internet kullanımı için ilçe kütüphanesine 20 adet bilgisayar kurulacak. Suça bulaşan bu gençlerimizin özellikle hırsızlık yaparak aldığı paraları internet kafelerde harcadıklarını tespit ettik. İnternet erişimini güvenilir bir şekilde kütüphaneden almaları hem kötü örneklerden ve kötü internet kullanımından uzak durmalarını sağlayacak hem de onları kütüphane ve kitaplar ile buluşturmuş olacağız. Gençlerimizi ayrıca ilçemizde çok güzel başarılara imza atmış kano, yüzme, boks, futbol, voleybol ve milli antrenörümüz bulunan kick boks gibi spor kulüplerine üye yapacağız. Amacımız bu gençlerimizi topluma kazandırmak."

"Delikanlı Çarşambalılar" Projesinde yer alacak gençlere günlük 20 lira ücret ödeneceğini söyleyen Yıldız, "Gençlerimizin alacağı eğitimin sürekliliğini sağlayacağız. Projemizin adının 'Delikanlı Çarşambalılar' olmasının nedeni de ilçemizin geçmişinden bu yana sözünün eri anlamını taşıyan delikanlılığıyla tanınmış olması. Gençlerimizi tekrar kazanacağımızı ve ilerleyen yıllarda da ilçemizde suç oranının düşeceğini ümit ediyorum" dedi.

Kaynak: AA