''Önceliğimiz takım yapmak değil...''

Kasımpaşa çalıştırıcısı Şota, öncelikli hedeflerinden bahsederken, transfer politikalarına da değindi.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze, kulüple ilk ne yapmak istediklerini konuştuklarını söylerken, hedeflerini anlattı.

NTVSpor'a açıklamalarda bulunan Şota, "Kasımpaşa ile yaptığımız ilk görüşme,'Ne yapmak istiyoruz?'hakkındaydı. Sadece Türkiye 'de değil. Tüm kulvarlarda ne yapmak istiyoruz? Bunları konuştuk. Önceliğimiz takım yapmak değil, kulüp yapmak." şeklinde konuştu.

"KURUMSAL YAPI ÇOK ÖNEMLİ"

Başbakanla aynı fikirde olduklarını gördüğünü söyleyen 40 yaşındaki çalıştırıcı, "Kurumsal yapı çok önemli. Tabii ki futbolcular gelir gider. Başarı da yavaş yavaş gelecek. Başlangıcımızı bu şekilde yaptık. O sırada tesis yapılıyordu. Her şey de bu 1 sene içinde yapılmış oldu. Kasımpaşa 'da her şeyin çok iyi ve güzel olduğu söyleniyor. Ancak Kasımpaşa 'da en önemli şey kurulmsal yapı... Düşünmek ve hareket etmek çok önemli. Güç, hız ve Alman disiplinini yapmaya çalışıyoruz. Sezon başında iki kulvarda yarışıyorduk. Şimdi kupa hedefimiz bitti, buna çok üzüldük. Şimdi sadece lig kaldı elimizde. Öncelikli hedefimizi de güçlü, sistemli bir kulüp oluşturmak." ifadelerini kullandı.

Gürcü teknik adam, takımın alt yapısından bahsederken, "Altyapı da bizimle aynı tesiste çalışacak. Kültür olarak hangi ülkeden bize daha uygun oluyor? Bunları düşünerek orada çalışan kişilerden çalışanlarımızı seçmek istiyoruz. Genç çocukların futbolu sevmesini istiyoruz. Bu spordan onların soğumamasını istiyoruz. Çünkü futbol gerçekten çok zor bir spor." sözlerini kullandı.

"BABEL BİZİM İÇİN BÜYÜK ŞANS OLDU"

Şota, son olarak transfer tercihlerinden bahsederken, "Geçen sene devre arasından sonra ve eylül sonuna kadar toplam 420 futbolcu gördük. Sonra kimseyi beğenmedik. Beğendiğimiz oyuncuları da kolay kolay alamıyoruz. Karakterden, okuldan, aileden başlayan ayrıntılardan en ince ayrıtınlara kadar düşünerek seçimlerimizi yaptık. Ben kendim inandığım oyuncu için 'başkanım ben bu oyuncuya %100 inanıyorum ' derim. Başka türlü zor." şeklinde açıklamalarda bulunurken, takımın 26 yaşındaki yeni transfer ile ilgili olarak da, "Babel bizim için büyük bir şans oldu. Serbest bir oyuncuydu. Ben Ajax 'ta oynarken, orada bize top atan çocuklardan biriydi. Karakteri de çok düzgün bir oyuncu. Bazı oyuncuları antrenmanlarda izletiyoruz. Nasıl bir yapıları var bunlara da dikkat ediyoruz." ifadelerini ekledi