Yardım Maçını Türkiye Kazandı: 7-2

Türkiye ile Almanya'nın eski milli oyuncularının katılımıyla "Çocuklar İçin Bir Kalp" kampanyası kapsamında, Filipinler'de yaşanan sel felaketinde zarar görenler ve kimsesiz çocuklar yararına gösteri maçı yaptı. Maçta Türkiye, Almanya'yı 7-2 yendi...

Bundesliga takımlarından Schalke 04'ün Gelsenkirchen kentindeki Veltins Arena Stadı'nda yapılan maçın gelirinin önemli bir kısmı, Filipinlerde yaşanan sel felaketinden zarar görenlere gönderilecek. Kalan kısmı da Türkiye ve Almanya'da yaşayan kimsesiz çocuklar için harcanmak üzere bazı yardım kuruluşlarına iletilecek.

Müsabakada, Türkiye karmasının teknik direktörlüğünü Bursaspor'un çalıştırıcısı Christoph Daum ve yardımcılığını Ümit Kayıhan üstlendi. Türkiye karmasında, kaptan Bülent Korkmaz, Ayhan Akman, Yıldıray Baştürk, Ümit Davala, Ahmet Dursun, Ceyhun Eris, Tayfur Havutçu, Kerem İnan, Ümit Karan, Toprak Kurtoğlu, Tayfun Korkut, Tümer Metin, Alpay Özalan, Rüştü Reçber, Soner Tolungüç, İbrahim Üzülmez ve Hakan Ünsal yeraldı.

Almanya karması ise Felix Magath yönetiminde ve Toni Schumacher'in yardımcılığında, Rüdiger Abramczik, Mario Basler, Stefan Beinlich, Fredi Bobic, Thomas Brdaric, Guido Buchwald, Hans Jörg Fischer, Thomas Hassler, Horst Heldt, Jürgen Kohler, Oliver Kreutzer, Jens Lehmann, Martin Max, Oliver Neuville, Carsten Ramelow, Thomas Riedl, Karl-Heinz Riedle, Christian Schreier, Manfred Schwab, Andreas Thom, Olaf Thon, Herbert Waas, Christian Wörns ve Dariusz Wosz'dan oluştu.

Ay yıldızlılar ve panzerlerin karşılaşmasında, Ahmet Dursun dört gol, Yıldıray Baştürk iki gol ve Ümit Karan da bir gol kaydetti. Alman millilerin gollerini ise Mario Basler ve Christian Schreier attı. Avrupanın çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda Türk'ün de tribünde yer aldığı maçı yaklaşık yirmi bin kişi izledi.