Şahinbey Belediyesi Satranç Turnuvası’na 840 Kişi Katıldı

Şahinbey Belediyesi kültürel etkinlikler kapsamında 7’den 77’ye satranç turnuvası düzenledi.


Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda 16-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenen turnuvaya; Gaziantep ve çevre iller olan Kahramanmaraş, İskenderun, Adana ve İçel’den 840 kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep İl Temsilcisi Fatih Ekinci, “Öncelikle böyle bir turnuva düzenlediği için Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Satranç spor okullarında seçmeli ders olduktan sonra çok rağbet görmüş ve yayılmıştır. 2012 SBS birincisi İçel Özel Okullarında Nezihe Ezgi geçtiğimiz yıl satrançta Avrupa 2’si olması nedeniyle hak ettiği ek puanı eklemesiyle SBS’den tam 507,424 puan alarak satranç sayesinde Türkiye birincisi olmuştur. Karadağ’da düzenlenen Avrupa yaş grupları satranç şampiyonasında ilimizi temsil eden 10 yaş genel kategorisinde 9 turda 75 puan alan Kaan Aydın çelebi Avrupa Birincisi olmuştur. Şahinbey Belediyemizin de kulüp bünyesinde bir satranç takımı kurmasını istiyoruz. Emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum” dedi.

2 gün sürecek olan turnuvanın başlangıç hamlesini yapan Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger ise Şahinbey Belediyesi olarak her zaman spora ve sporcuya destek olduklarını belirterek, “Satranç turnuvamıza 840 kişi katıldı.

Şimdiden tüm katılımcılara başarılar diliyorum. Bildiğiniz gibi satranç kötü alışkanlıklar edinilmesine engel olur. Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır. Şuanda 62 sosyal tesisimizde 30 ayrı branşta kursiyerlerimize eğitim veriyoruz. Ayrıca 15 spor salonumuzda 11 bin 380 vatandaşımız spor yapma imkanı buluyor. Yeniden tüm katılımcılara başarılar diliyorum. Turnuvada dereceye girenlere ödüllerini düzenleyeceğimiz bir törenle takdim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA