Rooney'e rekor teklif!

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Manchester United, golcü oyuncusu Wayne Rooney’nin sözleşmesini uzatmak için 52 milyon sterlinlik teklif vermeye hazırlanıyor.

İngiliz basınında yer alan iddialara göre, Manchester United'ın yıldız oyuncusuna haftalık 250 bin sterlin tutarında bir teklif sunarak 2014'te bitecek sözleşmesini 4 yıl daha uzatmak istediği vurgulandı.

Haftalık yüksek ücretininin yanı sıra golcü oyuncuya attığı gol, oynadığı maç sayısı ve performansına yönelik teşvik edici bir paket sunulacağı, Rooney'nin sözleşmesini uzatması halinde 52 milyon sterlinlik bir gelire sahip olacağı öğrenildi.

Bu sezon çıktığı 15 maçta, 7 gol, 10 asistle oynayan İngiliz futbolcunun yüksek performansında bu teklifin etkili olduğu da öne sürüldü.

Form durumu hakkında konuşan Rooney ise "Hep söylediğim gibi sadece futbol oynamak istiyorum ve bu sezon iyi bir başlangıç yaptığımı düşünüyorum. Birkaç gol attım, arkadaşlarım için de fırsat ürettim ve bundan zevk alıyorum" şeklinde konuştu.

Chelsea'nin milli İngiliz golcü için Manchester United'a sezon başında iki kez teklifte bulunmasına rağmen, "Kırmızı Şeytanlar"ın teknik direktörü David Moyes, "Rooney'nin satılık olmadığının" altını çizerek bunları reddetmişti.