İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arslan Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, milli takım arasına giren PTT 1. Lig'de takımının bulunduğu konumdan memnun olduğunu ve gelinen noktada sezon başında hedefledikleri puanı tutturduklarını söyledi.


AA muhabirine açıklamalarda bulunan Arslan, lacivert-turunculu takımın 1. Lig'de gösterdiği performans, Beşiktaş ile oynayacakları hazırlık karşılaşması ve Ziraat Türkiye Kupası hakkında değerlendirmeler yaptı.

Cihat Arslan, genel olarak takımının ligde gösterdiği performanstan memnun olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Zaman zaman inişler çıkışlar olabiliyor ve ilginç sonuçlar alabiliyoruz ama bilhassa son dönemde ligde oynadığımız 6 maçın 5'ini kazandık. Bu bizim için çok önemli. Sezon başında hedeflediğimiz puan hesabını da tutturduk. Tabii ki daha iyi olabilirdik. Bazen bu ligin şartlarına uyum sağlayamadığımızı düşünüyorum. Şu an için iyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim. Zaman zaman bu ligin favorisi gösterilmenin dezavantajlarını yaşıyoruz. Her rakip bize çok daha fazla motive oluyor. Biz de bazen her rakibe karşı aynı konsantrasyonumuzu tutturamıyoruz. Genele baktığımız zaman gidişatımızdan memnunum."

- Beşiktaş ile hazırlık maçı

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde 17 Kasım Pazar günü Beşiktaş ile hazırlık karşılaşması yapacaklarını hatırlatan deneyimli teknik adam, şöyle konuştu:

"Bizim için test niteliğinde, ciddi bir maç olacak. Daha sonra da sergileyebildiğimiz en iyi performansı sergileyip, ilk yarıyı en yukarıda tamamlamak istiyoruz. Ciddi bir karşılaşma olarak görüyoruz ama periyodu bozmadan oynamayan futbolcuları da değerlendirmek istiyoruz. Son 6 haftada o futbolculara ihtiyacımız olabilir. Kadro dışı kalan, sakatlığı bulunan futbolcular oluyor. Onun için Beşiktaş maçı bizim için çok önem kazanıyor. Bu periyotta hafta sonu maçımız varmış gibi planlayıp, Beşiktaş karşılaşmasını da normal bir lig maçı gibi görüyoruz."

PTT 1. Lig'deki milli takım arasından sonra oynayacakları Denizlispor maçı hakkında da değerlendirmede bulunan Arslan, "Denizlispor takımı, Yusuf Şimşek hocayla çıkış içerisinde. Denizli camiası da bir özgüven kazandı ve iyi mücadele ediyorlar. Zor ama favori olduğumuz bir karşılaşma oynayacağız. Favori derken, bu işin kağıt üzerinde olmaması gerekiyor. Favoriye yakışır bir mücadele sergileyebilmek için 14-15 günlük arayı iyi değerlendirmemiz gerekiyor" şeklinde görüş belirtti.

- "Hak eden, düzgün bir takım bizi elesin istiyoruz"

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Tokatspor'la mücadele edeceklerini hatırlatan Cihat Arslan, "Çok da kupa hedefimiz yok. Hak eden, düzgün bir takım bizi elesin istiyoruz" diye konuştu.

Arslan, 4. turda eşleştikleri Tokatspor ile zorlu bir maç oynayacaklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Ziraat Türkiye Kupası'nda önce deplasmanda Tatvan Gençlerbirliği ile karşılaştık. Şimdi de yine deplasmanda Tokatspor'la oynayacağız. İklim olarak da sıkışık fikstürümüzün olduğu aralık ayına denk geliyor. Kolay geçmeyecek ama çok da kupa hedefimiz yok. Hak eden, düzgün bir takım bizi elesin istiyoruz. Sonuç olarak Tokat da ülkemizin güzel bir şehri. Orada da güzel bir karşılaşma izlettiririz diye düşünüyorum."

- Türkiye Kupası statüsüne eleştiri

Türkiye Kupası'nın statüsüne eleştiriler getiren Arslan, şu ifadeleri kullandı:

"Kupada dört büyük takımı baştan ayırıyorlar. Kuralar çok adaletli olmuyor. Bu turdan itibaren biri diğeriyle eşleşebilirdi. Aslında Türkiye Kupası'nın bir amacı da o olmalı. Karma bir kura, belki diğer takımların daha üst turlarda yer almasını sağlayabilir. Türkiye Kupası ise herkesin ortak olduğu bir organizasyon olsun. Diğer türlü dört takıma bir kupa düzenleniyormuş gibi oluyor. Ben de bu noktada bu tartışmaya olumsuz yönde katılabilirim."

Türkiye Kupa statüsü ile sloganının örtüşmediğini savunan Cihat Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kupanın sloganı 'Ziraat Türkiye Kupası Türkiye'yi Kucaklıyor' ama ben öyle olmadığını düşünüyorum. Kupa, Türkiye'yi sonuna kadar kucaklamıyor. Ancak belli yere kadar kucaklıyor ve ondan sonra 'diğer takımlara teslim edin' deniliyor. Bence kurayı serbest bırakmaları lazım. Baktığımız zaman daha küçük takımlar kupada ilerlemeyi planlıyor. Diğer büyük takımlar zaten son 4'e kalacağı için çok fazla umursamıyorlar. Ancak ligdeki konumlarına göre 'kupayı alalım, en azından bir teselli olur' diye düşünüyorlar. Onun için Türkiye Kupası'na bütün takımlar aynı ciddiyeti göstermiyor. Buna biz de dahiliz. Aslında Türkiye Kupası herkes için bir hedef haline getirilebilir."

Kaynak: AA