Galatasaray Liv Hospital - Bayern Münih Maçının Ardından

Galatasaray Liv Hospital, Turkish Airlines Euroleague C Grubu 5. hafta maçında kendi evinde ağırladığı Bayern Münih’i 84-74 mağlup etti.


Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Euroleague'deki hedefleri açısından sakatlıklar nedeniyle son derece kritik bir maç oynadıklarını belirterek, “Elimizdeki kadroyla çok iyi başladık. Tempoyu maçın başındaki yapacağımız presle maçı lehimize çevirmek istedik. Bayern Münih organize bir ekip. Düzen dışına çıkarmak istiyorduk. Maçın temposunu kendi lehimize çevirdik. Özellikle Carlos Arroyo ve Cenk'in hücum katkıları oldu. Bir de Bonsu boyalı alanı domine etti. Maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar domine eden taraftık. Bir tek Domercant'in tuttuğu oyuncudan üst üste iki tane üçlük yedik. Özellikle Carlos'un bulduğu basketlerle oyunu koparmayı başardık. Bizim açımızdan çok önemli bir galibiyetti. İlk beş maçın üçünü deplasmanda oynamamıza rağmen üç galibiyet çıkarmayı bildik. Önümüzdeki hafta Siena ile çok kritik bir maça çıkacağız. Bu maçı da kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

BAYERN MÜNİH CEPHESİ
Bayern Münih Basketbol Takımı Başantrenörü Svetislav Pesic, maçın genelinde iki farklı maç oynadıklarını dile getirerek, “İlk ve ikinci yarılar tamamen farklıydı. Tabii ki mutlu değiliz. Yapmamız gereken kazanmak için ne yapmamız gerektiğini öğrenmek. Galatasaray hücum olarak çok iyi tercihler yaptı. Oyunun gidişatını kontrol etmek zor oldu. Toplamda 12 üçlükleri var ve ilk çeyrekte çok yüzdeli oynadılar. Böyle olunca da kazanmak bizim için çok zor oldu. Çok çalışarak bir sonraki maçı kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA