Lucescu ve Zago'dan Beşiktaş'a Övgü Dolu Sözler

Beşiktaş’ın eski Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve siyah-beyazlı kulübün eski futbolcusu Carlos Zago’dan Beşiktaş’a övgü dolu sözler.


Beşiktaş’ın 100. yılında yaşadığı şampiyonlukta büyük katkıları bulunan ve bu akşam hazırlık maçında karşılaşacağı Shakhtar Donetsk Takımı’nın Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile Ukrayna ekibinin yardımcı antrenörü Carlos Zago, BJK TV’ye açıklamalarda bulundu.

“KENDİMİZİ SINAMAK İÇİN BURADAYIZ”
Shakhtar Donetsk Takımı’nın Teknik Direktörü Mircea Lucescu, geçmiş dönemlerde teknik direktörlüğünü yaptığı siyah-beyazlı kulübün gücünün önemini vurgulayarak, “Bugün bir hazırlık maçı oynayacağız. Avrupa’daki önemli takımlarla mücadele edebilmek için Beşiktaş gibi güçlü rakiplere karşı kendimizi sınamak için buradayız. Beşiktaş’ın maçlarını izleme fırsatım olmadı. Ama sonuçları ve ligdeki puan durumunu takip ediyorum. Slaven Bilic’i uzun süredir tanıyorum. Kendisiyle karşılaşmaktan mutluluk duyacağım” ifadelerini kullandı.

“O ŞAMPİYONLUĞU HİÇBİR ZAMAN UNUTAMAM”
100. yıldaki şampiyonlukta çok iyi bir kadroya sahip olduklarını hatırlatan Lucescu, “Lige iyi başlayamadık ve birkaç oyuncu değişikliğine giderek sistemi değiştirdik. Derbilerin tamamını kazandık. Muhteşem bir şampiyonluk ve kutlama yaşadım. O şampiyonluğu hiçbir zaman unutamam. Sergen, Zago, Ronaldo, Nouma, Tayfur ve İbrahim gibi çok değerli oyuncularla çalışma fırsatı buldum” diye konuştu.

“LUCESCU BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”
Shakhtar Donetsk Takımı’nın Yardımcı Antrenörü Carlos Zago, Beşiktaş’ın ve Lucescu’nun futbol hayatında çok önemli bir yeri ve önemi olduğunu belirterek, “Bugün bir kez daha büyük Beşiktaş taraftarının önünde olacağım için çok mutluyum. Lucescu benim için çok değerli bir teknik adam. Ondan öğreneceğim çok şey olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

“ÇOK İYİ BİR TAKIMA SAHİPTİK”
Beşiktaş’ta oynadığı dönemden bugüne görüştüğü birçok arkadaşının olduğunu dile getiren Zago, “100. yılda çok iyi bir takıma sahiptik ve takımda arkadaşlık çok üst seviyedeydi. O dönemden görüştüğüm birçok arkadaşım var. Beşiktaş’ı yakından takip etmeye çalışıyorum. Ancak tüm zamanımı işime ayırmak zorundayım. Sezon başında Beşiktaş’ın maçlarını takip ediyordum ama Lucescu’nun yanında göreve başlayınca tüm dikkatimi işime verdim” dedi.

“BEŞİKTAŞ TARAFTARINI HİÇ UNUTMADIM”
Beşiktaş'lı eski yıldız futbolcu Zago, Galatasaray’ı deplasmanda yendikleri maçı ve Fenerbahçe ile oynayıp kazandıkları derbileri unutamadığını belirterek, “Lucescu’dan bir şeyler öğrendikten sonra Türkiye’de çalışmak benim en büyük hayalim. Büyük Beşiktaş taraftarını hiç unutmadım. Ne Brezilya’da ne İtalya’da böyle bir topluluk yok. Kesinlikle onların dünyanın en iyi taraftar topluluğu olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Kaynak: İHA