Arda'lı Atletico'ya şok!

Atletico Madrid Spor Direktörü Jose Luis Perez Caminero'nun 4 yıl hapsi isteniyor.

Uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ve kara para akladığı öne sürülen Atletico Madrid Spor Direktörü Jose Luis Perez Caminero'nun 4 yıl hapsi isteniyor.

İspanya Savcılığı, uyuşturucu çeteleriyle bağlantısı tespit edilen ve uyuşturucu satışından gelen paraları akladığı iddia edilen Caminero hakkında, 4 yıl hapis ve 4 milyon avro para cezası istemiyle dava açılmasını talep etti.

Savcılık, Caminero'nun bir çete elebaşıyla sıkı iletişim halinde olduğunu, uyuşturucudan elde edilen gelirlerin aklanması ve katlanması için girişimlerde bulunarak bundan komisyon aldığını savundu. Ayrıca 46 yaşındaki Caminero'nun, 1989-1993 ve 1998-2004 yılları arasında Valladolid'de, 1993-1998 arasında ise Atletico Madrid'de futbol oynarken de bu işlerle ilgili olduğu öne sürüldü.

Caminero, 2008 yılının Haziran ayında Madrid'teki bir polis araması sırasında durdurulmuş ve Mercedes GKD marka aracından 100, 200 ve 500'er avroluk bankonatlar halinde toplam 58 bin 500 avro nakit para çıkmıştı.

Polis kaynakları, söz konusu paranın Madrid'de faaliyet gösteren Kolombiyalı ve Meksikalı uyuşturucu mafyalarına ait olduğunu savunmuştu. Savcılık raporunda ise uyuşturucu mafyasının İspanya'da elde ettiği kazancı, herhangi bir şekilde dikkat çekmeyecek, sicili temiz olan 14 kişi aracılığıyla büyük bankonatlara dönüştürdüğü yer alıyor.