Galatasaray Liv Hospital'da Sakatlık Şoku

Galatasaray Liv Hospital'ın Beko Basketbol Ligi'nde Türk Telekom ile yaptığı maçta sakatlık geçiren Jamont Gordon sezonu kapatırken, Ersin Dağlı ise 3 ay forma giyemeyecek.


Sarı-kırmızılı takımın doktoru Adnan Bağrıaçık, oyuncuların durumuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Gordon'un yapılan tetkikleri sonucunda ön çapraz bağında kopma teşhis edildiğini belirterek, "Sporcumuz ameliyat olacak, iyileşme süresi olarak en az 6 ay öngörülüyor, sezonu kapattığını söyleyebiliriz" ifadesini kullandı.

Bağrıaçık, Ersin Dağlı'nın da sol ayak 5. tarak kemiğinde kırık tespit edildiğini, oyuncunun iyileşmesi için 3 aylık bir süre öngördüklerini kaydetti.

- Sakat oyuncu sayısı 4'e ulaştı

Sarı-kırmızılı takım son iki sezondur sakatlıklar nedeniyle önemli sorunlar yaşadı.

Galatasaray Liv Hospital'da Nathan Jawai ve Manucar Markoishvili ile bu sezon sakat oyuncu sayısı 4'e ulaştı. Bu sezon, Olympiakos maçında aldığı darbe sonucu boyun bölgesinde travmaya bağlı damar tıkanıklığı nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan Nathan Jawai'nin 4-6 ay, antrenmanda sakatlanan ve ayak bileğinde bağ kopması olan Manuchar Markoishvili'nin de 3 ay oynayamayacağı açıklanmıştı.

Geçen sezon Henry Domercant, Göksenin Köksal ve Engin Atsür'ün uzun süreli sakatlık yaşadığı Galatasaray Liv Hospital'da Cenk Akyol, Milan Macvan ve Manuchar Markoishvili de sakatlık ve hastalık nedeniyle birçok maçta forma giyememişti. Ayrıca David Hawkins de yasaklı madde kullandığı için takımdan ayrılmıştı.

Kaynak: AA