Galatasaray'da Satranç Şubesi Kuruluş Toplantısı Yapıldı

Galatasaray Kulübü'nde satranç şubesinin kuruluş toplantısı, Kulüp Başkanı Ünal Aysal ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay'ın katılımıyla yapıldı.


Ali Sami Yen Spor Kompleksi GS Store'daki toplantıya Aysal ve Tülay'ın yanı sıra Galatasaray Kulübü İdari Direktörü Levent Akın, Galatasaray İlkokulu Müdürü İhsan Zeren, Galatasaray Lisesi Müdür Yardımcısı Çiğdem Böke, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Direktörü Suat Sözen, Galatasaray Satranç Takımı Şube Kaptanı Volkan Silivri, başantrenör Yakup Erturan, antrenör Deniz Seyhanoğlu ile sporcular katıldı.

Aysal, toplantıda yaptığı konuşmada, satrancın önemli bir spor olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Çok güzel bir şubenin üyelerisiniz. Bugün federasyon başkanımız bizlerle beraber. Ben de eski bir satranç oyuncusuyum. Çocukluğumdan beri satranç oynuyorum. Satranç sadece zihinsel gelişmeyi değil dinlenmeyi de sağlayan bir spordur. Satranç ciddi bir spordur. Bütün sporlar adele ile yapılmıyor. Satranç insanın zihinsel kapasitelerini yükselten, geliştiren bir spordur. Bütün dostlarıma bu sporu özellikle öneriyorum. Sporcularımızın gelişimlerini ve başarılarını alkışlamak istiyoruz."

Gülkız Tülay ise Galatasaray'ın Türkiye'nin en köklü spor kulüplerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Böyle güzide bir kulübünün satranç branşını açmış olmasından dolayı mutluluğumuzu belirtmek istiyorum. Galatasaray kendisine yakışanı yaparak çalışmaya altyapıdan başladı.

Kısa sürede çok güzel başarılar elde edileceğinden kuşkumuz yok'' ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Gülkız Tülay, Aysal'a Galatasaray satranç sporcusu olarak bir numaralı lisansı ve milli takım formasını hediye etti.

Kaynak: AA