Abdullah Kiğılı’dan Derin Futbol’a önemli açıklamalar

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı’nın Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol’a vermiş olduğu ropörtajda önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı 'nın Derin Futbol 'a Fenerbahçe'nin son durumu ve geride kalan Galatasaray derbisi ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladığı sırada önemli tespitler yaparken, şu ifadeleri kullandı;

KADIKÖY 'DE 1 – 0 GALİP BAŞLIYORUZ
1999 yılından bugüne kadar yapılan tüm karşılaşmalarda kendi stadımızda evimizde yaptığımız karşılaşmalarda evet 15. yıla gelmiş yani bununda vermiş olduğu psikolojik rahatsızlık var. Kolay değil o bakımdan saten maça başlarken kendi stadımızda 1 – 0 galip başlıyoruz.

HER ŞEY ÇOK İYİ GİDİYOR
Birde takım fevkalade form tutmuş bir vaziyette. Teknik kadroyla çalışma fevkalade iyi. Çok geniş bir kadroya sahibiz iki tane takım çıkarabilecek gücü var 24 kişilik kadroda. Oynayan oynamayan kart cezalısı, sakatlık yani şimdi Volkan sakatlandı Mert hazır vaziyette. Orta sahada olabilecek herhangi bir sıkıntıda düşünün ki daha kenarda duruyor Meireles ki oda uzun zamandır oynamıyordu şimdi istirahat ediyor. Mehmet Topal sakanlandı şimdi yerine oynayacak Meireles var. Yani kadro çok geniş ve uzun bir kadro. Dolayısıyla form grafikleride fevkalade iyi. Sayın hocamızın da ilgi ve alakası çok iyi. Saygı her şeyin üstünde, taraftar sevgisi saygısı taraftarın desteği müthiş vaziyette. Yeni bir yönetim gelmiş Allah nazardan saklasın inşallah her şey iyi gidiyor şuanda.

TECRÜBESİZ YÖNETİCİ ORTAMI GERİYOR
Yönetim kuruluna gelir bu türlü şeyler kendi şahsi fikrim tam olarak ne olacak bilmiyorum gerçi maçın içindeydik ama böyle bir olay intikal olmuş. Bakacağız bu tür şeylerin hepsinin yönetim kurulunda görüşülür neye karar veriyorsa ona göre karar veririz. Şahsi olarak bu tür şeylere konuşmak doğru değil. Galatasaray 'ın basın sözcüsü arkadaş son derece yeni ve tecrübesis olduğundan dolayı önüne uzanan her mikrofona bir şeyler söylemeye çalışıyor. Devamlı beyanat veriyor. Bugün aynı hassasiyetin dün akşam Galatasaray 2. başkanı Sayın Özkan Olcay ile de uzun uzun konuştuk. Yani bizler mesuliyet sahibi insanlarız her iki taraftada son derece dikkatli konuşmak mecburiyetindeyiz. Olabilecek olan tüm bu olumsuzluklar konuşmalarda ortalık iyice geriliyor, ipler kopma noktasına geliyor. İki güzide kulüp hiç yoktan yere saha kapatma cezası geliyor, oyuncular birbirleriyle bir şekilde kavgalı oluyorlar. Taraftar görüyorsunuz Beşiktaş 'ın halini mesela yazık günah onun için artık bu işlere bir son vereceğim. İkinci başkan sayın Özkan Olcay ile de konuştuk Galatasaray 'ın bu tür şeylere mahal vermemesi gerek. Zaman artık bir araya geleceğiz ve kendi toplantılarımızı başkanların dışında ikinci başkanlar ve diğer her iki takımında yönetim kurulundaki arkadaşlarla oturup çözmeye çalışacağız bir masa etrafında.

BARONİ İÇİN KARAR TEKNİK KADRONUN
Teknik kadro bu husustaki durumu yönetim kuruluna bildirir. Yönetim kurulu da ne tür ceza verileceğine ona göre karar verir.