Şampiyonluk Bizim, Kupa Bizim

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (ÇBGESK) Futsal takımı Türkiye’de ilk kez uygulanan B1 (Hiç Görmeyenler) deplasmanlı süper lig son hafta maçında İstanbul Görme Engelliler Spor Kulübü’nü yenerek şampiyonluk kupasının sahibi oldu.


Daha önceleri lig şampiyonası adı altında mücadele verilen deplasmanlı ligde son maç öncesi 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 26 puanla en yakın rakibi İstanbul Görme Engelliler Spor Kulübü’nün 2 puan önünde maça çıkan Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, kaptan Mücahit Uslu’nun 17. dakikada attığı golle deplasmanlı ligin ilk şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

Yürekleriyle mücadele veren Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü oyuncularını Belediye Başkanı Bülent Tanık ve çok sayıda taraftar yalnız bırakmazken maçı Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Yardımcısı Orhan Tanrıkulu, Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy ve Görme Engelli Eski Milletvekili Lokman Ayva da izledi.

Hiç görmeyen 4 futbolcu ile gören profesyonel kalecinin yer aldığı takımların 25’er dakikadan 2 devre halinde mücadele ettiği maçlarda futbolcular sadece Brezilya’da mahkumların ürettiği içinde çıngıraklı zilin yer aldığı topun sesini dinleyerek ve kale arkası ile bariyerlerin arkasında bulunan antrenörlerin yönlendirmesi ile mücadele ediyorlar.

Skoru maç sonuna kadar koruyan Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü oyuncuları maçın başhakemi Kemal Yonca’nın son düdüğü çalmasıyla büyük bir sevinç yaşarken deplasmanlı ligin ilk şampiyonluğunu da doyasıya kutladılar.

Maç sonunda rakip takım oyuncuları ve kendi oyuncularını tek tek kutlayan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, ‘Bu sahada mücadele veren tüm sporcuları yürekten kutluyorum, onlar bizlere istenildiğinde neler başarılabileceğini gözler önüne serdiler. Düzenlemeler belediyelerin bu işe karışmaması yönünde ama bizler elimizi taşının altına sokarak futbolu insan sağlığını geliştirecek, engelli adı altında spor yapması zor olan toplum bireylerini alana çıkarmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Kötü oynanan ve zevk vermeyen futbol oyununu görme engellilerin azimli, istekli ve kararlı mücadeleleri ile birlikte tekrar sevmeye başlıyoruz. Onları bu insan üstü çabalarından dolayı tekrar tebrik ediyorum’ diye konuştu.

Gelecek sene düzenlenmesi planlanan Görme Engelliler Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanan Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü oyuncularının coşkusu Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın 3’er Cumhuriyet altını primiyle doruğa çıktı.

Kaynak: İHA