Orduspor - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından

PTT 1. Lig'in 13. haftasında Orduspor, sahasında konuk ettiği Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a 1-0 yenilirken, ligdeki ikinci mağlubiyetini aldı.


Orduspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un maç içinde zaman geçirmek için yaptıkları hareketlerin fazla bulduğunu belirtirken, “Onlar çok iyi bir takım. Bu kadar abartmalarına ihtiyaç yoktu” dedi.

Bugün kötü bir maç oynadıklarını kaydeden Sözeri, “Çok üretken değildik bugün. Çok üretemedik iyi oynayamadık açıkçası. İyi oynadığımız söylenemez. Bugün maçı kazanacak futbolda sergileyemedik. Dolayısıyla 1-0 mağlup olduk. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor iyi konsantre olup 1-0’da öne geçtikten sonra skoru korumayı bildiler. Çok koştular mücadele ettiler. Onları da tebrik ediyoruz. Sonuçta yolumuza devam ediyoruz. Sadece cepten yedik. Kazansak çok önemli bir avantaj elde edecektik ama bu ligde her takım her takımı yenebiliyor. Bugünde öyle oldu. Oyuncularım iyi mücadele etti” ifadelerini kullandı.

“HAK ETTİKLERİ BİR ÜÇ PUAN ALDILAR”
“Son olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a bir tavsiyem var” diyen Erkan Sözeri, “Onlar çok iyi bir takım bugün bizi hakkıyla yendiler. Hak ettikleri bir üç puan aldılar. Biz ve diğer takımlarda maç içinde bazen zaman zaman skoru korumak adına vakit geçirecek hareketler yapıyoruz ama bugün biraz abarttılar. Bence onları hiç ihtiyacı yok. Onlar çok iyi bir takım. Bu kadar abartmalarına ihtiyaç yok” şeklinde konuştu.

Ordusporlu futbolcu Bilal Türkgüler ise sahada pozisyon üretemediklerini belirtirken, “Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, genç ve istekli bir takım. Bugünde çok istekli oynadılar. 3 maçta da onlar mağlup oluyordu. Bizimde beş maçlık bir serimiz vardı. Bugün üç puanı almak istiyorduk. Gerekli mücadeleyi gösterdik ama futbol anlamında çok pozisyon üretemedik. Şanssız bir yol yediğimizi düşünüyorum. Çok üzgünüz hocamızın da dediği gibi cepten yedik” diye konuştu.

Ordusporlu bir diğer oyuncu Mustafa Tuna Kaya da iyi mücadele ettiklerini dile getirerek, "Rakipte en az bizim kadar mücadele ettiği için dişe diş bir maç oldu bugün Onlarında bizimde pozisyonumuz vardı ama bugünde olmadık bir gol yedik ve çıkaramadık üretemedik. Zorlandık. Hayırlısı olsun” dedi.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR CEPHESİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktör Hasan Özer, maç sonu yaptığı değerlendirmede, “Zor bir deplasmana geldiğimizi biliyorduk. Ekip olarak bizde yeni bir görev başlangıcı vardı. Adana ve İçel maçları bizi çok üzmüştü. Bu maça geldiğimiz de konsantrasyonumuz üst düzeydeydi. Orduspor’u çok iyi analiz ederek topun arkasında iyi savunma yaparak, kaptığımız toplarla hızlı hücumu düşündük. İlk yarı net pozisyonlar bulduk. İlk devre 1-0 önde bitti ama ikinci devre biraz baskı yememize rağmen net pozisyon vermediği için takımımı kutluyorum. Çok önemli bir galibiyet aldık. Bu galibiyet bizim için çok önemliydi. Ben oyuncularımı yürekten kutluyorum. Çok iyi mücadele ettiler. Bu üç puan bizim için çok önemliydi” diye konuştu.

Maçın tek golünü kaydeden Emrah Kol ise, “Hocamızın da söylediği gibi lideri deplasmanda yenmek büyük bir başarı bütün takım arkadaşlarımı kutluyorum. Bu galibiyet bize de moral oldu, ihtiyacımız vardı” dedi.

Ercan Çapar ise şöyle konuştu:
“Bugün çok zor bir karşılaşmanın bizi beklediğini biliyorduk. Bizde ona göre hazırlandık. Mutlak galibiyet için gelmiştik. Nitekim öylede oldu.”

Kaynak: İHA