İzmirli Dağcılar Bozdağ’a 'Atatürk” İçin Tırmandı

Türkiye Dağcılık Federasyonu İzmir İl Temsilciliği tarafından her yıl düzenlenen 10 Kasım “Ata'ya Saygı Tırmanışı” bu yıl Bozdağ’da yapıldı.


Türkiye genelinden 17 Dağcılık kulübünün katıldığı “Ata'ya Saygı Tırmanışı”na yaklaşık 600 dağcı katıldı.

10 Kasım Pazar günü Bozdağ’da buluşan dağcılar, tırmanıştan önce Atatürk için düzenlenen anma programına katıldılar. Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Kulübü üyeleri dağcıların da katıldığı Ata'ya Saygı Tırmanışında A grubuna Mehmet Ekiz, B Grubuna da Salih Üzdürmez rehberlik etti.

“Ata'ya Saygı Tırmanışı” ile ilgili bilgi veren emekli sanat tarihi öğretmeni Mümtaz Saygı şunları söyledi: “Türkiye Dağcılık Federasyonu İzmir İl Temsilciliği tarafından her yıl Kemalpaşa Yukarıkızılca yapılan 10 Kasım “Ata'ya Saygı Tırmanışı” bu yıl Bozdağ’da yapıldı. Türkiye genelinden 17 dağcılık kulübünün katıldığı “Ata'ya Saygı Tırmanışı” na yaklaşık 600 dağcı katıldı.

Bozdağ belediyesi önünde yapılan anma töreninde, saat 09.05 de iki dakikalık saygı duruşunun ardında İstiklal Marşımızı okuduk. Ardından Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ve İzmir İl Temsilciliği Bayram Ali Altuğ’un yaptığı konuşmaların ardından, dağcılar değişik rotalardan Bozdağ’ın zirvesine başarıyla tırmandılar. Efe Dağcılık olarak bizde, 2157 rakımlı Bozdağ’ın zirvesine tırmandık. 10 Kasım “Ata'ya Saygı Tırmanışını düzenleyen, İzmir İl Temsilciliği Bayram Ali Altuğ’a, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca’ya ve tüm kulüplerimize ve dağcı dostlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak: İHA