''Galatasaray nakavt oldu''

Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ı 2-0 yendiği Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında oynanan derbi maçla ilgili haberler, uluslararası spor basınında da yer buldu.

İtalyan Corriere dello Sport gazetesi, 'Galatasaray acı şekilde nakavt oldu: Fenerbahçe 2-0 galip' ifadesini kullandı. Galatasaray'ın Roberto Mancini'nin takımın başına geçtiğinden beri ligde üst üste 3 maç kazandıktan sonra lider Fenerbahçe karşısında durduğu ve eski Interli Emre Belözoğlu ve Brezilyalı Baroni'nin golleriyle rakibine 2-0 yenildiği belirtildi.

Haberde ayrıca 'Mancini'nin kadrosu, Juventus'un Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi, ligde 9 puan geriye düştü' denildi.

İngiliz basın kuruluşu BBC, derbi karşılaşmanın sonunda 'Mancini'nin Galatasaray'ı, Fenerbahçe'ye kaybetti' başlığını attı. Fenerbahçe'nin, İstanbul derbisinde ezeli rakibi Galatasaray'ı 2-0'lık net skorla geçerek, rakip takımın İtalyan teknik direktörü Mancini'yi üzdüğü ve 4 puan farkla ligdeki liderliğini sürdürdüğü kaydedildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde aldığı Kopenhag yenilgisinin ardından Fenerbahçe maçından da puansız ayrılan Galatasaray'ın, unutmak istediği derbi maçın, Felipe Melo'nun son dakikada kaçırdığı penaltıyla daha da kötüleştiği değerlendirmesi yapılarak, sarı kırmızılıların, liderin 9 puan gerisine düştüğü bilgisi verildi.

Futbol dergisi FourFourTwo da internet sitesinde derbiye yer ayırdı. Spor Toto Süper Lig'de ikinci sırada yer alan Kasımpaşa'nın, Gaziantepspor'u 3-0 yenmesinden sonra Ersun Yanal yönetiminderki Fenerbahçe'nin, zorlu derbiyi kazanarak, 4 puanlık farkı koruduğu bildirildi.

Galatasaraylı Melo'nun, uzatma dakikalarında skoru değiştirme şansı yakaladığı ancak kaleci Volkan Demirel'e takıldığı da hatırlatıldı.

Kaynak: AA