Derbide gülen taraf Lyon oldu!

Lyon, Saint Etienne'in konuğu olduğu karşılaşmayı uzatma bölümünde bulduğu golle kazandı.

Ligue 1'in 13'üncü haftasında Saint Etienne'in konuğu olan Lyon, rakibini 2-1 mağlup etti ve Rhone Derbisi'nde gülen taraf oldu. Lyon, karşılaşmada Alexandre Lacazette'in golü ile öne geçti lâkin Romain Hamouma skorda eşitliği sağladı. Son sözü ise Jimmy Briand söyledi.

Karşılaşmanın ilk 15 dakikası karşılıklı ataklarla geçti. Faouzi Ghoulam'ın üçüncü dakikadaki şutu kaleyi bulmadı. 12'de Bafetimbi Gomis'in şutu dışarı gitti. 13'te ise isabet kaydedemeyen oyuncu Brandao oldu. Bu dakikanın ardından tempo düştü.

30'uncu dakikaya kadar iki ekip de pozisyon üretemedi. Son bölümde ise Lyon daha fazla etkili oldu. Milan Bisevac'ın 40'taki şutu auta gitti. 45'te de Gueida Fofana'nın şutunda kaleci Ruffier başarılı olunca devre golsüz sona erdi: 0-0.

İkinci devre golle başladı. Henüz 48'de Bafetimbi Gomis'in şutunda kaleci Ruffier başarılı oldu ama dönen topu tamamlayan Alexandre Lacazette, takımını öne geçirmeyi başardı: 0-1.

Golün ardından Saint Etienne oyuna ağırlığını koydu. Nitekim aradığı golü de 65'te buldu. Romain Hamouma, düzgün bir şutla Mathieu Gorgelin'i mağlup etti ve skoru eşitledi: 1-1.

Golle birlikte Saint Etienne'in baskısı daha da arttı. 70'te Max Gradel kaleciye takıldı. 71'de ise Loic Perrin'in kafa vuruşu direkte patladı. Francois Clerc, 75'te kaleciyi geçemedi. Fakat ev sahibinin bastırdığı bölümde golü Lyon buldu. 90+3'te Yoann Gourcuff'un ortasına kafayı vuran Jimmy Briand, takımına 3 puanı getirdi: 1-2.

Lyon, bu skorla puanını 18'e çıkardı. Saint Etienne ise haftayı 18 puanla tamamladı.