Yanal'dan rakiplere gönderme!

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, Galatasaray galibiyeti sonrasında hem mücadeleyi, hem sağlık durumunu yorumlarken, şampiyonluk için iddialı sözler söyledi..

“Bugün 10 Kasım, Atamızın 75. ölüm yıldönümü, saygıyla anıyoruz. Maça gelince, oyuncuları kutlamak gerekir, sağduyu ile hakem ve oyuna yardımcı oldular. Biz kazandık, disiplinli bir takımız, iyi mücadele ediyoruz, bunu Galatasaray gibi iyi mücadele eden ve hücumda etkili oyuncuları olan bir takıma karşı oynadık, dikkati olmak zorundaydık. İstediğimiz sonucu aldık, son dakikalarda daha fazla hücum yapıp topla oynayabilirdik, sadece bu eksik oldu”.

“Biz seyircimizin verdiği destek ve yürekle yürüyoruz. Sezon başında 'Biz şampiyon olacağız, diğer takımlar sıralamayı belirlesin'demiştim. Ben bunun inancını bugün gördüm, yeniden bu inancı sahaya koydukları için oyuncularıma teşekkür ederim”.

“Biz takımda kapasitenin daha fazlasını kullanmak istiyoruz, bazen ofansif oynayacağımız, bazen defansif yönümüzü kullanacağımız maçlar da olacak. Rakibe göre de değerlendireceğiz. Bugün iyi oyunculardan kurulu bir takım vardı, biz bu dengeyi iyi kurduk pozisyonlar bulduk ama son 10 dakika haricinde istediğimiz her şeyi yaptık diyebilirim”.

“Belki sahaya çıkmam risk gibi görünüyor ama bizler bu işi yapınca keyif alıyoruz, bu yaşam biçimimiz. Ben içeride stres çekmiyorum futbol dışında stres yaşıyorum. Sağlıkçıların böyle bir riske girmeyeceği de kesin. Şu an 52 yaşındayım, bir nevi 50 bin bakımımı yaptırmış oldum."