Mersin İdmanyurdu - 1461 Trabzon Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 13. haftasında İçel İdmanyurdu, kendi evinde 1461 Trabzon'a 1-0 mağlup oldu.


Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, kazanmak istedikleri bir maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade ederek, "Perşembe günü deplasmanda önemli bir galibiyet almıştık. Bu maç keşke Pazartesi olsaydı. Pazar gününe bu maçı koymalarını yadırgamıştık. Çünkü 2 günde yorgunluk atmak zor. Buna rağmen bugün maça iyi başladık. Pozisyonlara girdik. Ancak Boluspor maçında olduğu gibi bu maçta da hakemler çok kötü bir maç yönetti. Penaltımızı vermedi. Rakibe göstermesi gereken kırmızı kart vardı, vermedi. Rakip oyuncular oyunun içinde ayakkabılarını değiştirdi buna bile izin verdi. Belkide maçın içinde yaptığı tek doğru karar Murat Ceylan'a ikinci sarıdan kırmızı kart göstermesiydi. Bugün çok kötü maç yönetti. Düzgün maç yönetmeleri gerekiyor. Rezil bir hakem yönetimi vardı. Tabi bizde evimizde bu tip maçları kazanmamız gerekiyor. Evimizde maç kaybetmememiz gerekiyor. 1-0 geriye düştükten sonra geri çevirmemiz de zor oldu. Birde 10 kişi kalınca işler iyice zorlaştı. Kaybettiğimiz için üzgünüz" dedi.

İçel İdmanyurdu oyuncusu Nurullah Kaya ise mağlup oldukları için üzgün olduklarını kaydederek, "Top genelde bizdeydi. İyi mücadele ettik ancak beklenmedik bir anda gol yedik. Bu oyun dengemizi bozdu. Tabi kendi sahamızda yenilmemiz lazım. Eğer biz şampiyonluğa oynuyorsak bu olmaması gerekiyor. Bunun önüne geçmemiz lazım. Hafta içi öz eleştiri de yapıp kaldığımız yerden galibiyet serisine devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

1461 TRABZON CEPHESİ
1461 Trabzon Antrenörü Ayhan Alemdaroğlu, İçel İdmanyurdu deplasmanının zor olacağını bildiklerini vurgulayarak, "Hafta içi evimizde aldığımız bir beraberlik vardı. Oyuncularım maçtan sonra 'Hocam siz üzülmeyin biz bunu deplasmanda telafi ederiz' demişlerdi. Nitekim bugün telafi ettiler. Hepsini kutluyorum. İnşallah bu çıkışımız sürecek. İçel İdmanyurdu'na da diğer maçlarda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

1461 Trabzon'un oyuncusu Barış Memiş ise bu galibiyetten dolayı herkesi kutlayarak, "Çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. İyi bir zeminde oynayınca daha iyi bir oyun ortaya koyuyoruz. Kazandığımız için mutluyuz. İçel İdmanyurdu'nu da mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA