Gönül'den penaltı yorumu! ''Utanıyorum...'

Fenerbahçe'nin başarılı savunmacısı Gökhan Gönül, Galatasaray maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin başarılı sağ beki Gökhan Gönül, Galatasaray maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Bugün özellikle defansif olarak iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirten Gökhan; 'Öncelikle 10 Kasım'ın saygınlığına yakışır bir maç olduğunu düşünüyorum. Derbi değil kastettiğim şey. Bugün attığımız gollerini dışında çok iyi savunma yaptık. Biz aşırı derecede ofansif oynayan bir takımız ama bir takım defansif sorunlarımız vardı. Bugün bunları çözdük.' ifadelerini kullandı.

Karşılaşmanın oynadığı derbiler içinde en sakin olanlardan biri olduğunu söyleyen Gökhan; 'Ben 7 yıldır buradayım. Hemen hemen her derbide bir çok aksilik çıkmıştı, gerginlik çıkmıştı. İki takımı da kutluyorum bugünkü maç için. 10 Kasım'a yakışan bir maç oldu. Mutluyuz. Rakibimizle aramızda 9 puan fark oldu. Artık Antalyaspor maçına bakacağız.' şeklinde konuştu.

Erken buldukları golün kendilerine avantaj sağladığını belirten başarılı savunmacı; 'Taktik çok fazla konuşmamıştık maç öncesinde. Böyle maçlarda bir gol attığınız zaman ekstra olarak güçlenirsiniz. Bazen maç 0-0'ken bir top atılır, çok isteyerek gitmezsiniz. Bir bakarsınız gol olmuş. Ama 1-0 öndeyken, defansif anlamda daha farklı olabiliyor.' ifadelerini kullandı.

Maçın başındaki penaltı beklediği pozisyonla ilgili konuşan Gökhan Gönül; 'İlk yarıdaki pozisyonum penaltı değil. Pozisyonun penaltı olmadığını söyleyebilirim. O anda müdahale varmış gibi göründü. Kendimi atmış gibi gözüktüğüm için utanıyorum.' dedi.