Fiorentina'yı Rossi taşıdı

Fiorentina, Giuseppe Rossi ile bulduğu goller sayesinde Sampdoria'yı mağlup etti.

Serie A'nın 12'nci haftasında Sampdoria'yı konuk eden Fiorentina, rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı. Mor Menekşeler'e galibiyeti getiren gollerin ikisini de Giuseppe Rossi kaydetti. Manolo Gabbiadini'nin tek sayısı ise ev sahibine yetmedi.

Maça etkili başlayan taraf ev sahibi oldu. Borja Valero, ikinci dakikada kaleyi yokladı ama isabet kaydedemedi. Dördüncü dakikada kaleyi bulamayan oyuncu ise Giuseppe Rossi oldu. 10'da ise Gaetano Berardi, Alberto Aquilani'yi ceza sahasında düşürünce ev sahibi penaltı kazandı ve Rossi'nin golüyle öne geçti: 1-0.

Bu golün hemen ardından Sampdoria toparlanma fırsatı bulamadan fark ikiye çıktı. 17'de Borja Valero'dan pası alan Giuseppe Rossi, ceza sahası dışından yaptığı düzgün vuruşla takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti: 2-0.

Karşılaşmanın ilk devresi Fiorentina'nın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci devrenin ilk 15 dakikalık bölümde Fiorentina'nın oyun üstünlüğü sürdü. 60'dan sonra ise Sampdoria oyuna denge getirdi ve pozisyonlar buldu. 74'te ise Eder'in ara pası sonrası topla buluşan Manolo Gabbiadini, kaleciyi avlayarak farkı bire indirdi: 2-1.

Son bölümde Sampdoria, en azından bir puan için baskısını artırdı. Fakat konuk ekip golü bulamayınca sahadan puansız ayrıldı: 2-1.

Fiorentina, bu galibiyetle puanını 24'e çıkardı. Sampdoria ise dokuz puanda kaldı.