Arsenal'i eski dost yıktı!

Premier League'de 11. haftanın dev maçında Arsenal'i konuk eden Manchester United, sahadan galip ayrıldı..

Manchester United 1-0 Arsenal
27'1-0 Robin van Persie


Premier League'de 11. haftanın dev maçında Manchester United ile Arsenal, kozlarını Old Trafford Stadı'nda paylaştı.

Manchester United sahada; De Gea; Smalling, Vidic, Evans, Evra; Valencia, Jones, Carrick, Kagawa; Rooney, van Persie 11'i ile yer aldı.

Arsenal ise sahaya; Szczesny, Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs, Arteta, Flamini, Ramsey, Mesut Özil, Cazorla, Giroud 11'i ile çıktı.

Karşılaşmaya Arsenal'in pas trafiğini keserek başlayan Manchester United, 27. dakikada golü buldu. Rooney'nin kullandığı köşe vuruşunda topu kafayla köşe yollayan Hollandalı yıldız van Persie, skoru 1-0 yaptı. RvP, eski takımına karşı çıktığı 3. maçta 3. gole imza attı.

43. dakikada Arsenal kalecisi Szczesny ile Jones, bir hava topu mücadelesinde çarpışırken, iki oyuncu da maça devam edebildi. 45. dakikada ise Vidic ile De Gea çarpışırken, başarılı savunmacı ikinci yarıda yerini Cleverley'ye bırakmak zorunda kaldı.

Kuzey Londra temsilcisi ikinci yarıda daha baskılı bir oyun sergilerken, taraflar skor tabelasını değiştiremedi ve Manchester United, rakibini 1-0 yendi.

Bu sezon deplasmanda ilk kez maç kaybeden Arsenal, ligde de 9 hafta sonra mağlup oldu. Arsenal, 25 puanda kalırken, liderliğini sürdürdü. Son 5 maçta 13 puan toplayan Manchester United ise puanını 20'ye yükseltti.