Madrid'den kopuyor mu?

Borussia Dortmund forması altında ikinci baharını yaşayan Milli futbolcumuz Nuri Şahin, Real Madrid'den resmen kopmak üzere...

Geçen sezonun devre arasında yuvaya dönen Milli futbolcumuz Nuri Şahin, Real Madrid tarafından Alman ekibe 1.5 yıllığına kiralanmıştı.

Kicker'de yer alan haberde, Borussia Dortmund'un 25 yaşındaki futbolcunun bonservisini sezon sonunda alacağı ve Real Madrid le 7 Milyon Euro karşılığında anlaşma sağladığı iddia edildi.

Dortmund'daki ikinci kariyerinde kendini yeniden bulmaya başlayan Nuri, geçen sezon 18 resmi maçta forma giymiş ve 3 gol atıp 3 de asist yapmıştı.

Bu sezon ise özellikle uzun süredir sakat olan İlkay Gündoğan'ın yokluğunda takımın vazgeçilmezleri arasında yer alan Nuri, 15 resmi maçın tamamında görev aldı ve 1 gol 1 asistle oynadı.

2011 yazında Borussia Dortmund'dan 10 Milyon Euro karşılığında 6 yıllığına Real Madrid'e transfer olan ortasaha futbolcusu, yaşadığı ağır sakatlık sebebiyle uzun süreler sahalardan uzak kalmıştı.

10 maçta toplam 658 dakika forma şansı bulabilen Türk yıldız, Kral Kupası'nda Ponferradina ile oynanan maçta fileleri havalandırmıştı.

Geçen sezonun başında ise Liverpool'a kiralanan Türk yıldız, Premier Lig'de de aradığını bulamamıştı.

Alt yapısından yetiştiği Borussia Dortmund'da 2005'ten itibaren A takımda hizmet veren ortasaha futbolcusu, Alman ekipteki ilk döneminde 135 lig maçında görev almış ve 13 gol atıp 28 de asist yapmıştı.
Nuri, 2007-2008 sezonunda ise kiralık olarak Feyenoord forması giymiş ve 28 lig maçında sahaya çıkıp 6 gol atarak başarılı bir Hollanda kariyeri geçirmişti.

16 yaş ve 335 günle Bundesliga tarihinde maça çıkan en genç futbolcu unvanını elinde bulunduran Nuri, 2005 Kasım'da Nürnberg filelerini havalandırarak yine lig tarihinde gol atan en genç futbolcu da olmuştu.

2005'te Peru'daki U17 Dünya Kupası'nda sergilediği performansla "bronz top" ödülü kazanan Nuri Şahin, A Milli Takım forması giyen ve gol atan en genç isim de olurken, A Milli Takım ile ilk golünü doğduğu ülke olan Almanya'ya karşı kaydetti.