Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur

PTT 1. Lig takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor, Ziraat Türkiye Kupası'nın 3. turunda Spor Toto 2. Lig Kırmızı grup takımlarından İskenderun Demir Çelikspor ile eşleşti.


"Ziraat Türkiye Kupası Türkiye'yi Kucaklıyor" sloganı ile bu yıl 52.'si düzenlenen kupanın 3. tur müsabakalarının kurası, İstanbul'da Ataköy Milli Olimpiyat Komitesi Olimpiyat Evi'nde çekildi.

Kura çekimine, Profesyonel Kurul Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kanık, TFF Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ile kulüp temsilcileri katıldı.

Koşar, 3. tura Spor Toto 3. Lig'den 7, Spor Toto 2. Lig'den 19, PTT 1. Lig ile Spor Toto Süper Lig'den 13'er takımın yükseldiğini belirterek, "Bu kura çekimine Bölgesel Amatör Lig'den de iki takımımız katılıyor. Burada özellikle Tatvan Gençlerbirliği ve Niğde Belediyespor'u özellikle kutlamak istiyorum" dedi.

Kura çekimine 27'si seri başı toplam 54 takımın katıldığını dile getiren Koşar, "Ziraat Türkiye Kupası, Türkiye'yi kucaklamaya devam ediyor. Heyecanımız ve mutluluğumuz sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda PTT 1. Lig kulüplerimizin başkanları, Federasyon Başkanımız Yıldırım Demirören ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç'ı ziyaret etti. Bakanlığımızın bu ligdeki takımlarımıza önemli katkıları olacak. Yine önümüzdeki günlerde tesisleşme ve altyapıya önem veren Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig takımlarımız öncelikli olmak üzere önemli destekler vermeyi de planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Ziraat Türkiye Kupası 3. tur müsabakaları kura çekimine geçildi ve seri başı 27 takım, seri başı olmayan 27 takım ile eşleşti. Maçlar, 29-30-31 Ekim'de tek maç eleme usulüne göre yapılacak.

- İskenderun Demir Çelikspor, ligdeki 5 maçtan sadece birini kazandı

TKİ Tavşanlı Linyitspor, Hatay temsilcisi İskenderun Demir Çelikspor ile eşleşti. Müsabaka deplasmanda oynanacak.

İskenderun Demir Çelikspor, bu sezon Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta şimdiye kadar 5 maç yaptı.

Sahasındaki maçlarda, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalan İskenderun ekibi, Nazilli Belediyespor'u 2-0 yendi, Altınordu'ya 1-0 mağlup oldu.

Ligde deplasmanda Körfez Futbol Kulübü ile 0-0 berabere kalan, Bugsaşspor'a 2-1 yenilen İskenderun Demir Çelikspor, Ziraat Türkiye Kupası'nın 2. turunda deplasmanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'u normal süresi 1-1 sonuçlanan karşılaşmada penaltı atışları sonucu 7-6 yenerek 3. tura yükseldi.

TKİ Tavşanlı Linyitspor ise kupanın 2. turunda Kütahya'daki Dumlupınar Stadı'nda karşılaştığı Dardanelspor'u, golsüz sona eren normal sürenin ardından penaltı atışları sonucu elemişti.

Kupada 3. turdaki diğer eşleşmeler şöyle:

Fethiyespor-Bayrampaşa, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Altınordu, Tokatspor-Boluspor, Çankırıspor-Adanaspor, Gaziantepspor-Hatayspor, Sanica Boru Elazığspor-Pendikspor, Konya Anadolu Selçuklu-Balıkesirspor, Bandırmaspor-Kahramanmaraşspor, Eskişehirspor-Alanyaspor, Kayserispor-Kahramanmaraş Belediyespor, Hacettepe-Torku Konyaspor, Sivasspor-MKE Ankaragücü, Kayseri Erciyesspor-Giresunspor, Nazilli Belediyespor-Orduspor, Niğde Belediyespor-Adana Demirspor, Çaykur Rizespor-Tarsus İdmanyurdu, Bucaspor-Aydınspor 1923, Belediye Vanspor-Karşıyaka, Tatvan Gençlerbirliği-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 1461 Trabzon-Altay, Kardemir Karabükspor-Manavgat Evrenseki, Bergama Belediyespor-Gençlerbirliği, İnegölspor-Kasımpaşa, Akhisar Belediyespor-Yeşil Bursa, Kartalspor-Silivrispor, Turgutluspor-Medical Park Antalyaspor.

Kaynak: AA