Kurban Timi Bayrama Hazır

Erzincan Belediyesi, tarafından vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur içinde geçirebilmesi için hazırlıklarına tamamlıyor.

Kurbanlıkların kaçma durumuna karşı geçtiğimiz yıllarda kurulan “Kurban Timi” kondisyon eğitimlerine başladı.


Kurban Bayramı'nda vatandaşların kurbanlıkların kaçma durumuna karşı Erzincan Belediyesi tarafından kurulan Kurban timi Erzincanspor Kulübü Tesisleri'nde eğitim ve kondisyon çalışmalarına başladı.

8 kişiden oluşan ekip haftanın belirli günlerinde antrenman yaparak, kaçan kurbanlara nasıl müdahale edeceklerini uygulamalı olarak öğreniyor.

Ekip Şefi Ertuğrul Telli nezaretinde sabah erken saatlerinde Erzincanspor Tesisleri'ne giden kurban yakalama timi, düz ve engelli koşu yaparak ısınıyor. Bayrama kadar form tutmak amacıyla tüm kondisyon hareketlerini defalarca tekrarlayan tim elemanlarına, daha sonra kurbana kement atılması ve uyuşturucu silahla nasıl müdahale edileceği uygulamalı olarak gösteriliyor.

Kurban Bayramı süresince 24 saat görev yapacak olan 'Kurban Timi' eğitimlerine bayrama kadar devam edecek. Ekip Şefi Ertuğrul Telli, kaçan kurbanlara kısa sürede ve zarar vermeden müdahale etmek için, ekip üyelerini eğittiklerini söyledi.

Kaynak: İHA