Mersin İdmanyurdu Mali Problemleri Aşmaya Çalışıyor

PTT 1. Lig takımlarından İçel İdmanyurdu'nun Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, mali sıkıntıları aşma noktasında olumlu gelişmelerin kaydedildiğini belirterek, bu kapsamda şehrin dinamiklerinin bir araya geldiğini söyledi.

Kahramanlı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, İçel İdmanyurdu olarak önlerine koydukları 'Süper Lig' hedefinde emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

Kulübün mali sıkıntılarını aşması adına Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan başkanlığında yapılan toplantının ardından eylem planını uygulamaya koyduklarını ifade eden Kahramanlı, bu kapsamda geçtiğimiz hafta şehrin dinamikleriyle bir araya geldiklerini söyledi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan başkanlığında düzenlenen toplantıya, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, ESOB Başkanı Talat Dinçer ve MTB Başkanı Abdullah Özdemir gibi çeşitli sivil toplum örgütü başkanlarıyla birlikte işadamlarının katıldığını kaydeden Kahramanlı, "Biz yıllardır birlik beraberlik içinde bir şeyler yapma çabası içindeyiz ve herkesi bu işin içine almaya çalışıyoruz. Sonuçta bu takım bizim. Bu şehirde yaşıyoruz, bu şehirde kazanıyorsak bu şehirde harcamamız lazım. Gayet güzel, olumlu ve somut bazı şeylerin ortaya çıktığı bir toplantı oldu. Toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum. Öyle zannediyorum ki, bundan sonra bu süreci devam ettireceğiz. Mazereti dolayısıyla toplantıya gelmeyen arkadaşlarımızdan da aynı desteği bekliyoruz" dedi.

Toplantıda ifade edilen rakamların verilmesi halinde bu seneki bütçeyi oluşturacaklarını ve kulübün mali probleminin kalmayacağını dile getiren Kahramanlı, "Bizim bu sene bir hedefimiz var. Ne ben ne de diğer yönetim kurulu arkadaşlarımın hiç biri, geçmişe dönük alacaklarımızın peşinde değiliz. Biz bunları düşünmüyoruz. Tek düşüncemiz şudur; bu seneki bütçemizi tamamlayıp, takımın yakaladığı bu güzel hava ile hak ettiğimiz Süper Lig'e çıkmak. Takımda birlik ve beraberlik sağlanmış, azimli, hırslı, hedefi olan, hedefe gitmek için gece gündüz birlikte çalışan kadroya sahibiz. İnançlı, birbirine güvenen bir ekip oluşturduk. Bunu bozmamak lazım, buna sahip çıkmak lazım. Bu şehir Süper Lig'e yakışan bir şehir. İçel'in mutlaka Süper Lig'de olması gerekiyor" diye konuştu.

CHP'nin Mezitli Belediye Başkan aday adayı olan turizmci Sinan Koç'un verdiği desteğe ve İçel İdmanyurdu için yaptığı destek çağrısına da teşekkür eden Kahramanlı, şöyle konuştu:
"Bunlar çok önemli. Ben Sayın Sinan Koç'a da teşekkür ediyorum. Böyle bir jest yapması güzel bir şey. Biz bunları bekliyoruz, bunların olması lazım. Bunlar olursa daha da güzel şeyler ortaya çıkacak. Tabi ki hem aday adaylarından hem adaylardan İçel İdmanyurdu'na destek istiyoruz. Sonuçta bu şehir hepimizin, bu şehre hizmet edeceksek, bu şehrin takımına sahip çıkmak gerekir. İçel İdmanyurdu, şehrin markasıdır, şehrin markasına sahip çıkmak gerekiyor."

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NIN PTT 1. LİG TAKIMLARINA DESTEĞİ
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, PTT 1. Lig takımları için mağlubiyete 40 bin, beraberliğe 50 bin, kendi sahasındaki galibiyete 60 bin, deplasmandaki galibiyete 70 bin lira ve ayrıca 300 bin liralık forma reklamı desteğini oldukça olumlu bulduklarını vurgulayan Ali Kahramanlı, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu desteği, PTT Lig'de oynayan takımlar için iyi para. Bunun yanında TFF her yıl verdiği 150 bin liralık yardığım miktarını 250 bin liraya çıkardı. Bu tabi ki bizim gibi kulüpler için ciddi bir gelir olacak. Bizim için önemli tabi ki bunlar. Biz burada Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Federasyona teşekkür ediyoruz. Az da olsa bizim için önemli bir gelir olacak" dedi.

Kaynak: İHA