Zihinsel Engelliler Avrupa Paralimpik Masa Tenisi Şampiyonası

Zihinsel Engelliler Avrupa Paralimpik Masa Tenisi Şampiyonası'nı erkeklerde birinci tamamlayan Türk Milli Takımı, İstanbul'a döndü.

İtalya'nın Lignano şehrinde düzenlenen organizasyonu erkeklerde takım halinde ve bireyselde Kürşat Çağlayan'la şampiyon tamamlayan milli takımı Atatürk Havalimanı'nda sporcuların arkadaşları ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Can Dağaşan karşıladı.

AA muhabirine açıklama yapan TÖSSFED Asbaşkanı Efkan Korkmaz, "Arkadaşlarımız masa tenisi paralimpik yarışmasındaki 11. klasmanda hem takım hem de bireysel olarak Avrupa şampiyonu oldular. Türkiye'ye bu anlamda ilk defa bir madalya geliyor. Onun için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Şampiyonada bireysel dalda şampiyonluğa ulaşan Ankara Özel Samanyolu Anadolu Lisesi öğrencisi Kürşat Çağlayan ise Türkiye'ye böyle bir madalya kazandırdığı için mutlu olduğunu söyledi.

Bir yıllık ağır bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Çağlayan, "Bu madalya benim ve ülkem için önemliydi. Çok mutluyum. Türkiye'ye ilk defa böyle bir derece geldi. Başarımı inanmaya ve azmetmeye borçluyum" dedi.

Kaynak: AA