Yenimahalleli Kardeşler Romanya’yı Fethetti

Türk mutfağının maharetli elleri Onur ve İrem Çetinkaya kardeşler, Yenimahalle’nin gururu oldu.

Aşçı kardeşler, Eylül ayında Romanya’nın Cluj şehrinde düzenlenen 22 ülkeden yüzlerce yarışmacının katıldığı Uluslararası Açıkhava Aşçılık Şampiyonası’na damga vurdu. Kupa ve madalyaları toplayarak yurda dönen marifetli kardeşler, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı da ziyaret ederek şampiyonluk sevincini paylaştı.

TÜRK MUTFAĞININ YENİMAHALLELİ TEMSİLCİLERİ
Şampiyon kardeşlerle yarışma atmosferi ve dünya mutfağı üzerine sohbet eden Başkan Yaşar, şöyle konuştu: “Türk mutfağı, dünyanın ortalama damak tadına uygun, güçlü ve geniş bir yelpazedir. Sizler de yemeklerimizi Avrupa’da başarıyla tanıtıp ülkemizi en güzel şekilde temsil ettiniz, bizleri gururlandırdınız. Başarılarınızın devamını diliyorum.”

KUPA VE MADALYALARLA DÖNDÜLER
Yemek lezzetlerinin yanı sıra sunumlarıyla da jüriyi kendilerine hayran bırakan İrem ve Onur Çetinkaya kardeşler, yöresel ve balık yemekleri kategorilerinde kategori şampiyonluğu kupalarını alırken, bireyselde Alevlerin Şefi kategorisinde altın, Balık kategorisinde altın ve Tavuk kategorisinde de gümüş madalyayı yurda taşıdı.

Türk Milli Takımı olarak 11 kişilik ekiple Türk aşçılık tarihinde bir ilke imza atıldı. Ekip ruhunu en iyi taşıyan grup olarak “En İyi Milli Takım Kupası” Türk Milli Takımı’nın oldu. Takım, çeşitli kategorilerde 10 altın, 10 gümüş, 6 bronz,4 merit ödülü aldı

Kaynak: İHA