Türkiye Aqua Bike Şampiyonası Sinop'ta Yapıldı

Türkiye Motosiklet Federasyonu'nca Türkiye Aqua Bike Şampiyonası Sinop'ta gerçekleştirildi.

Bu yıl TMF çatısı altında ilk kez Sinop'ta gerçekleştirilen ve Sinop Üniversitesinin de katkı sağladığı şampiyonaya çeşitli ilerden 14 sporcu katıldı.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, İskele meydanı yelken kulübü önünde yarış öncesi yaptığı konuşmada, su jeti yarışmalarının Türkiye'deki ilk şampiyonasının Sinop'ta gerçekleştirildiğini belirterek, "Bundan Sinoplular olarak gururluyuz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Karadeniz birkaç gündür coşkulu yüzünü bize gösteriyor. Oldukça hırçın bir hava var ancak her şeye rağmen bu organizasyon gerçekleştiriliyor. Burada bütün sporculara kazasız, belasız centilmence bir yarışma diliyorum. Sonuç güzel olsun, hep birlikte keyif alarak izleyelim" dedi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ise Sinop'ta Türkiye Agua Bike Sampiyonası'nın ilkini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yarışmalara 14 sporcunun katıldığını ifade eden Uçar, ''Önümüzdeki yıl ve onu takip eden yarışlarlarda çok daha büyük katılımla daha görkemli, güzel ve sprcularımızın da çok daha yüksek performans sergilediği yarışları hep beraber organize edeceğiz. Burada Sinop Valiliğinin himayesi ve Sinop Üniversitesininde ev sahipliğinde bunu gerçekleştirdik. Sporcularımızın gösterdiği performans ve sergiledikleri şovlarlada izleyenlere keyifli bir görüntü yaşattığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Öte yandan sujeti dünya şampiyonaları yarışmalarında birçok derece elde eden ve Balkan Şampiyonu Ali Komşusu'nun yaptığı "flyboard" şov gösterisi şiddetli yağış ve fırtınaya rağmen izleyenlere büyük heyecan yaşattı.

Startını Sinop Valisi Köşger'in verdiği yarışmada DRAG yarışlarında Ali Komşusu birinci,Oraphan Thereponitic ikinci,Uğur Piro üçüncü oldu.

Parkur Yarışlarında Ali Komşusu birinci,Oraphan Thereponitic ikinci,Sadık Biçer ise üçüncülüğü elde etti.

Free Style yarışlarında Oraphan Thereponitic birinci, Ali Komşusu ikinci v e Uğur Piro üçüncü oldu.

Kaynak: AA