Trabzonspor 4'te 4 Peşinde

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda hafta içinde İtalya'nın Lazio takımıyla 3-3 berabere kalan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de yarın Fenerbahçe ile yapacağı maçı kazanarak galibiyet serisini sürdürmeyi istiyor.

Ligde Kardemir Karabükspor'u sahasında, Kayserispor'u ise deplasmanda 1-0, Torku Konyaspor'u da kendi evinde 2-0 mağlup ederek son 3 maçta gol yemeden sahadan galibiyetle ayrılan bordo-mavililer, Fenerbahçe'yi de yenerek bu sezon 4'te 4 yapmayı hedefliyor.

En son 2011-2012 sezonunun 17'nci haftasında Orduspor, 18'nci haftasında Manisaspor, 19'uncu haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u, 20'nci haftada da Samsunspor'u mağlup ederek 4 maç üst üste kazanan Karadeniz ekibi, Fenerbahçe'yi yenmesi halinde 60 lig maçı sonra 4 maç art arda galip gelmiş olacak.

-"Üç büyük" rakibi karşısında galibiyet hasreti

Trabzonspor, "üç büyük" rakipleri Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında 12 maçlık galibiyet hasretine de son vermeyi arzuluyor.

Resmi maçlarda bu takımlara karşı son galibiyetini 2011-2012 sezonunda, 21 Nisan 2012'de kendi evindeki Süper Final maçında Beşiktaş'ı 1-0 yenerek alan bordo-mavili ekip, daha sonra 11 lig, 1 de Türkiye Kupası olmak üzere son 12 maçta taraftarlarına galibiyet sevinci yaşatamadı.

Trabzonspor, bu maçlarda 6 kez berabere kaldı, 6 kez de yenildi.

-16 lig maçında yenemiyor

Trabzonspor, Fenerbahçe deplasmanında 16 lig maçında kazanamayarak bir başka galibiyet hasreti çekiyor.

En son 1997-98 sezonunda İstanbul'da Fenerbahçe'yi 3-1'lik sonuçla mağlup eden bordo-mavililer, son 16 lig maçında galibiyet alamadı. Karadeniz ekibi, söz konusu maçlarda 11 mağlubiyet, 5 beraberlik alarak hiç 3 puan sevinci yaşayamadı.

Trabzonspor, son 16 lig maçında 14 gol atarken kalesinde 32 gol gördü.

-Akçay'ın Fenerbahçe'ye galibiyeti var

Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay'ın geçen sezon çalıştırdığı 1461 Trabzon, Fenerbahçe'yi mağlup etmişti.

Akçay yönetiminde, PTT 1. Lig ekibi, İstanbul'da Ziraat Türkiye Kupası Grubu mücadelesinde sarı-lacivertli takımı 3-2 mağlup etme başarısı göstermişti.

-Gol güvencesi Henrique

Trabzonspor'un Fenerbahçe maçı öncesi en güvendiği isim Brezilyalı golcü oyuncu Paulo Henrique. Hafta içinde Lazio'ya attığı golle bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 8 gole ulaşan golcü oyuncunun ligde de 2 golü bulunuyor. Bordo-mavili futbolcu, bu sezon 10 golle takımının en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor.

Öte yandan Trabzonspor, Fenerbahçe maçının son hazırlıklarını basına kapalı gerçekleştirdikten sonra uçakla İstanbul'a gidecek.

Kaynak: AA